Svajotoja31 parašė:
ir aš noooriu čipsųbet neperkam, kad negundytų
![]()
Suvalgiau viena visą pokelį su tookiu dideliu niam
Svajotoja31 parašė:
ir aš noooriu čipsųbet neperkam, kad negundytų
![]()
Suvalgiau viena visą pokelį su tookiu dideliu niam
Taigi mano gimdymo istorija
Turėjau konkrečių lūkesčių savo gimdymui, daug domėjausi, šviečiau vyrą, susiradau dulą, akušerę ir vyliaus, kad turėsiu gražų kuo mažiau traumuojantį prisiminimą..
Artėjo termino laikas 06.08 ir prieš pat vidurnaktį mažas ėmė smarkiai kuistis pilve, skaudžiai vis pakrapštinėdamas. Kitaip ir intensyviau nei ankščiau, ir akurat prieš pat 12 val. ėmė tekėti vandenys. Šokas,panika, apsiraminom..iki 2 nakties įvairiu intensyvumu tekėjo skaidrus skystis ir prasidėjo kaip man atrodo paruošiamieji (nestiprus maudimas kaip mm) Taip iki ryto susijaudinus prasivarčiau lovoje, tada atsikėlėm, papusryčiavom, susitvarkėm, patapiau, žodžiu, neskubant ir nelabai progresuojant veiklai apie 16 val. buvom ligoninėj kur mane apžiūrėjo ir O! Vandenys nenutekėję, 3 cm, kaklelis kietas, negimdau :/ Tai kas ten buvo jei ne vandenys.. Kaip suprantu paskatino kažkokia žele, pakrapštė ir išleido namo KELIOM DIENOM. Ir nuo to momento pradėjo riest sąrėmiukai, kad jau einant ir sustot ir prakvėpuot reikėjo. Na jo..keliom dienom sakot?
Liepiau vyrui atkimšti tą atsipalaidavimo šampaną, aš JAU jo nusipelniau ir atseit nuėjom miegoti..
Tik to aš jau nebegalėjau padaryti, iki 1 nakties prasivarčiau su nemenkais skausmais, atsikėliau ir nuėjau į 2 a. sąrėmiauti. Visas spinteles nuramsčiau, klubais lingavau, kamuolį kankinau iki 3 nakties kai vyras prisijungė. Vėliau su jo pagalba ir didele dušo bei vonios nauda sąrėmiams stiprėjant dar labiau, intervalams esant 3-4-5 min jau baubiau ant viso buto ir balkono (įdomu kaip kaimynams patiko) Viskas, nebegaliu, kviečiam dulą ir į ligoninę
Važiuojam per rytinius kamščius, aš gale apsikabinus atlošą klūpiu, dula masažuoja nugarą ir užkalbinėja dantį
Apie 8 ryto jau gimdykloj po komentarų (tai ką gal namie norėjot pagimdyt) O aš svajojau kuo ilgiau namie išsąrėmiaut ir kai pasakė, kad pilna vandenų tai ko gi ne.. Žodžiu aš ant stalo, sako: vandenų nėra ir 3 cm kaklelis. Kąąąąą?? Tie patys 3???? Viskas, ate natūralizme, duokit epidūrą! Kad šiandien pagimdysiu žodžiai jau nebeguodžia, nes jei tik 3 dabar, tai koks jausmelis bus finale?? Susitariam pradėti nuo nuskausminamųjų į užpakalį, kad galėčiau šiek tiek nusnūsti, nes 2 naktys be miego varo į graudulingą neviltį.. Tai pamiegu tarpuose tarp sarėmių, bet jiem atėjus vistiek suriečia nežmoniškai, spaudžiu vyro ranką, dula trina nugarą
Praėjus kelioms val. ir pasibaigus vaistų poveikiui visai žvali pašoku, sakau reikia dušą išmėgint. Dula tuo tarpu pietaut. Ok. Akušerė klausia ar neina skausmas į strėnas, - ne. Tik palendu po dušu, žiūriu dar ir kaip jau eina, lipu sienom ten, noriu stuuumt ir negaliu patikėt. Vyras išbėga pagalbos, ropščiuos ant lovos ir sako jau, pilnas atsidarymas 12 val. PAGALIAU! Sušoko pilnas personalas aplink stalą: vyras, akušerė su kuria tarėmės, bet turėjo seminarą ir tik į stūmimą atlėkė, akušerė su gydytoja ir dula vos spėjus grįžt iš nepavykusių pietų.
Išstūmiau per pusvalandį, kadangi pasirinkau plyšti, gydytoja patarė pralaukti kelis sarėmius, kad mažiukas gražiau išslinktų takais. Sarėmių pralaukimas - baisiau nei stūmimas, pasirodė tikra kankynė, o stūmimas - keistas, bet labai įdomus jausmas. Visai patiko
Kristijonas gimė 12.30 su tuo palengvėjimu, kurį ir įsivaizdavau. 10/10
Reziume: Kaip minėjo dula - gimdos kaklelis - gyvas organizmas ir gal po skaudžios pirmos apžiūros sustresavau ir susitraukė iki 3 cm atvykus gimdyt, nes sakė pagal vaizdą kaip važiavom į ligoninę ir sąrėmių intensyvumą, tikrai turėjo būt daugiau atsivėrę..Na o jei ir nebuvo, tai per 4 val atsivėrė pilnai be skatinimo.
Vyras buvo fantastiškas, be jo būtų buvę gerokai liūdniau..Be dulos nebūčiau tiek kentėjusi ir rinkusis epidūrą.
Personalas irgi puikus, galvojau reiks prašyt dalykų, o jie pamatę, kad mes šiek tiek natūralistai, patys klausinėjo ir siūlė variantus.
Gimdymu esu labai atenkinta, galvoju, jei nebūčiau buvus tokia pavargus, gal nebūčiau taip išskydus su tuo epidūru, bet who knows
Haribol parašė:
Kiekvienai indvidualu.Greta1992 kumpio prikirtus išvare gimdyt![]()
???
turtelis parašė:
Na o dabar klausimas jau sūpuojančioms leliukus mamytėmspasidarė smalsu
po kiek laiko jau ėjot į laukutį su mažiukais ir kaip jūsų tas ritmas kasdieninis? ar…
I lauka ejom sekancia diena po grizimo is ligonines, nes geras oras buvo
del laiko sau... na, dabar yra vyras, galiu nueit nusipraust, pavalgyt
bet siandien buvo isvaziaves i susirinkima darbe, tai as nusiprausiau paguldzius mazyle ant vystymo lentos, nes ji vonioj yra. I wc nuejau irgi su ja, autokedutej gulejo
siaip stengiuos, kad visur salia butu, nes katinas yra, tai biski baisu palikt, nezinai, ka sugalvos
dazytis nesinori kazkur einant, nes 1. nenoriu, 2. karsta, 3. po gimdymo, matyt, dar hormonai reguliuojasi, tai ziaaaauriai prakaituoju, daugiausia veidas.
o tokiu, kad hamake atsijungt, kaip sakai, tai tikrai turetu but progu, jei vaikas miega vezimely
musiske miega lauke, tai tikrai gali bent pusvalandziui - valandai atsijungt
Svajotoja31 parašė:
Aš nusipirkau silkės, galvoju pagaliau galėsiu, nebe rėmuo :DD šakės, po gimdymo koks apetitas :DD
Aha, 49 man labai patiko, labai gerai jauciaus su tokiu svoriu prie savo ugio ;) net ir 47-48 super man buvo ir nesveikai neatrodziau, nes pas mane vienodai budavo pasiskirstes svoris
jau virs 50 pradeda kruteti slaunys ir pilvo preso nelieka
O as tikiuos nekankins ziaurus apetitas po, nezinau kuo vyras maitins
@Nestuke@ parašė:
as irgi isitikinusi kad pirmiausia pienukas galvoje gaminasiir ne tik pienukas, bet ir gera savijauta, sveikata :))) tikrai maitinsim papuliais
![]()
As irgi taip manau. Aisku, dar tas kontaktas su vaiku... noris kuo ilgiau maitint, kol kas esu pasiryzus bent iki metu...
nors norejau bent iki 6men, bet kai taaaip gera, kai ji prisiglaudzia, rankytes uzdeda, tai noris kuo ilgiau.
aisku, dar nezinau, kaip bus, nes rugseji man sesija prasideda, tai gal teks praleist, gal teks pientraukiu darbuotis
bet baisu, kad po to prie papulio negris princese, ipratus prie buteliuko
turtelis parašė:
Aha, 49 man labai patiko, labai gerai jauciaus su tokiu svoriu prie savo ugio ;) net ir 47-48 super man buvo ir nesveikai neatrodziau, nes pas mane vienodai budavo …
man po gimdymo apetitas kaip tik sumazejo :)) o ir svoriu dziaugiuos sveriu maziau 6kg nei rugseji kai pastojau ? maitintis stengiuos sveikai tai dar bandau mest ?
Taigūnas parašė:
Taigi mano gimdymo istorija![]()
Aciu uz istorija
kartu su vyru net skaitem :))))
spurgyte5 parašė:
I lauka ejom sekancia diena po grizimo is ligonines, nes geras oras buvodel laiko sau... na, dabar yra vyras, galiu nueit nusipraust, pavalgyt
bet siandien b…
As jauciu i wc begsiu per sekunde ir nesiuos video aukle su savim
na tikiuosi ir mums pavyks ramiai vis laukuty liulia padaryti :)))
Stars parašė:
man po gimdymo apetitas kaip tik sumazejo :)) o ir svoriu dziaugiuos sveriu maziau 6kg nei rugseji kai pastojau ? maitintis stengiuos sveikai tai dar bandau mest ?…
O kaip su skysciais? As po gimdymo isgeriu 3 litrus be problemu ir apetitas sumazejas...dar nzn kiek numeciau
5 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai