2017.11.13 22:50 (prieš 8 m.)
Na aš pasikartosiu del vit D ☺️Ši vitamina po padidinamuoju stiklu stebiu jau gerus 9 metus. Tais laikais dar nebuvo madinga juo taip rūpintis kaip dabar ir juolab suaugusiems žmonėms. Viskas prasidėjo nuo pasikeitusios mano būsenos. Irzlumas, nerimas, nesusikaupimas, dažni peršalimai ir tttttt..... bandė man ir išsekima ir depresija pripaišyt, bet aš nepasidaviau
ir po ilgo priežasties ieškojimo, vienas protingas docentas man sako, kad čia bus vit D trukumas. Pasidariau tyrima viduje besijuokdama, galvoju tiek gyd tyrimejo mane, nieko nerado, o dabar vitaminas bus kaltas.... galvoju nesamone konkreti!!! Ir ka, gaunu ats 57
ir prasidėjo mano draugystė su saulės vitaminu
po kokiu 3 men pradėjau stoatis ant koju, akivaizdu, kaltas buvo vit D trukumas. Visa ši laika naudoju ji iśtisus metus išskyrus rugpjuti ir rugseji. Nestumo metu net po 4000 teko pagert, nes vis ant ribos balansavo.Žodžiu, po mano patirčiu pradėjau visus agituoti tirtis ši vit ir ka... nuo mažo iki seno per tuos metus žinau tik pora atveju kada buvo rasta ji norma. Čia forume pirma karta išgirdau, kad ir perteklius lietuvaičiams aptiktas. Kaip man aiškino tas docentas, Mes gyvename tokioje zonoje, kad mažiausiai 90 proc žmoniu Lietuvije jo trūksta. Todėl pediatrės be jokiu tyrimu drasiai ji skiria, gi niekas jei butu rizika tikrai to nedarytu ;) aišku jei neramu darykite tyrima. Kažkas rašė, kad perteklius kenkia labiau nei stygius, tai tikrai drysčiau ginčytis, taip perteklius kenksmingas inksts ir kepenims, bet stygius išbalansuoja visa organizma. Reik vartoti tik aliejinio pagrindo vit D. Vandens pagrindo kažkodėl kudikiams betinkamas ir nerekomenduojamas. Pabandykite keliu rušiu tuos aliejinius, nes jie su skirtingais priedais būna ir manau gal tie priedai vaikui netinka. Ir vit D vartoti griežtai tik ryte;) sėkmės visoms. Bus idomu stebėti tyrimu ats ;) nepadarykite is šio vitamino BAUBO