wonder6 parašė:
Neleido. Sake nesaugu vienoje eileje aplamai sedeti
Kodel nesaugu ?
wonder6 parašė:
Neleido. Sake nesaugu vienoje eileje aplamai sedeti
Kodel nesaugu ?
donatan parašė:
Kodel nesaugu ?
Nezinau. Neklausiau
Sausainiis parašė:
Merginos, sakykite ar sunku isnesioti dvynukus, jei esi pati smulki, sverianti iki 50 kg, ugis iki 160. Ir taip pat kaip auginimas veliau? Sunkus apsisrendimas del …
as rinkausi
perkelti du. isnesiojimas (37sav) man buvo lengvas, apie 52kg sveriau iki pastojimo (ugis 171). labiausiai bijojau gimdymo, bet vienas vaikelis gulejo skersai, dare operacija.
ar sunku auginti dvynukus - kiek tevu, tiek nuomoniu. visko buna. ir nuovargis, ir nemiegojimas is taves padaro sioki toki zombi. bet labai dziaugiuosi kad vaikai sveiki, auga, vaiksto - ko daugiau noreti.
didelis pliusas yra ir tame, kad abu tevai gali iseiti VPA. tikrai viena nezinau kaip sukciausi. bet yra ir tokiu didvyriu mamu, kurios vienos visa diena sukasi. sitai yra man protu nesuvokiama
Guaca parašė:
as rinkausi
perkelti du. isnesiojimas (37sav) man buvo lengvas, apie 52kg sveriau iki pastojim…
Sito nezinojau, gali abu iseit i VPA? Ir moka tiek vienam, tiek ir kitam?
Sausainiis parašė:
Sito nezinojau, gali abu iseit i VPA? Ir moka tiek vienam, tiek ir kitam?
taip, vienas eina su vienu vaiku, kitas - su kitu.
Sausainiis parašė:
Merginos, sakykite ar sunku isnesioti dvynukus, jei esi pati smulki, sverianti iki 50 kg, ugis iki 160. Ir taip pat kaip auginimas veliau? Sunkus apsisrendimas del …
Kad sunkesnis nėštumas besilaukiant dviejų nei vieno, tai taip. Bet čia nuo kiekvienos moters organizmo individualiai priklauso. Man vandenys nubėgo 34+3 sav, bet ašišdirbau iki 33 sav, nors planavau į dekretą išeiti 36 sav. Gal dėl to pagimdžiau anksčiau laiko. Gymdymas buvo natūralus.
Kas liečia auginimą, man lengviau, nei buvo su pirma dukra. Bet čia taip pat viskas priklauso nuo moters požiūrio. Tarp kitko, kaip vienišai mamai, kurios visos giminės likę LT, sekasi susidoroti puikiai. Tik vis dar nepavyksta nutraukti natūralaus maitinimo, bet kol kas dėl to nesuku galvos. Viskam savas laikas.
Sausainiis parašė:
Manau, kad visu patirtys bus labai skirtingos ☺️ klausyciau mediku rekomendaciju, ka del jusu amziaus, embrionu kokybes, to pacio sudejimo rekomenduoja, nes vis delto daugiavaisis nestumas turi riziku.
Man asmeniskai nestumas buvo sunkesnis nei su vienu vien del pilvo tampymo, nors as labai auksta, tai turbut vis tiek lengviau nei smulkesniam sudejimui. Nestumas buvo sklandus, be komplikaciju, skatino 38sav, nes vaikai niekur neskubejo, gimdziau pati.
O auginti bent kol kas (10men) man irgi lengviau du nei pries tai pirmagimi (ir vis dar vyriausiaji sunkiausia🤦) Vyras padeda kuo gali, bet VPA esu viena.
Sausainiis parašė:
Kelem tik viena nes labai nenorejom daugiavaisio nestumo - embrionas pasidalino ir vistiek galutiniam rezultate turim dvynius... Jeigu neturit salia artimuju kurie padetu auginti dvieju mazyliu tai tikrai lauks didziulis darbas ir issukis juos auginant...As tokio pat ugio ir svorio, nestumas buvo tikra palaima, jokiu komplikaciju ir nepatogumu, bet zinau su daugiavaisiu tos komplikacijos yra daznos ir kitos jau nuo 20 sav is ligoniniu neiseina... plius esant monochorioniniam nestumui rizika yra dar didesne nes dvyniai naudojasi viena placenta, yra rizika jog vienas arba abu nustos augti. Didesne tikimybe jog mazyliai gims negyvi. Del to identisku dvyniu nestumas yra skatinamas jau 36 sav. Daznai buna neisnesiotukai. Su dvyniais taip pat daznesne tikimybe jog bus cezario pjuvis. Asmeniskai manau jeigu turit pasirinkima, nesirinkti daugiavaisio nestumo. O be to sodinant du embrionus galit tapti ne tik dvynuku bet ir trynuku arba ketvertuko mama. Kuo daugiau vaikuciu tuo didesne rizika ir jums ir naujagimiams o ir auginti tokia kruva mazyliu vienu metu tikrai nelengva. O ir skirti abiems demesio vienu metu neiseina, ypatingai jeigu esi viena. Visalaik kazkas turi buti salia ir padeti jeigu nenori isproteti 🤪 Sekmes ❤️
Sausainiis parašė:
As vpa buvau viena. Viskas imanoma. Spedavau ir tvarkytis ir valgyt kada miegojo vaikai. Po darbo vyras labiau ziurejo vaikus tai turejau laiko sau kiek. Po metu pradejau dirbti. Tai nesant galimybiu ir gerai nusiteikius viskas imanoma. Sekmes!