Marija12345 parašė:
Ne, ne, aš natūraliai gimdysiu, tik pas norima gydytoja. O dėl cp, tai oficialiai tikrai niekur neleidžiama darytis tiesiog jeigu nori, nebent privačiai. Aišku tikr…
Marija, pas kurį gydytoją lankotės ir tarėtės dėl jo iškvietimo ir mokėjimo už šią paslaugą "per kasą"? Jei nenorit viešai, parašykite man až, prašau. Pagal įkainį matau, kad ten pat ketiname gimdyti. Manau, kad turiu daugiau klausimų jums.
Yra trys nuostabios priemonės po gimdymo, kurias kiekvienai verta turėti: clogin putos tarpvietei (ramina ir vėsina), multimam kompresai krūtims ir maria nipple tepaliukas speneliams (jis nuo lansinoh niekuo nesiskiria, grynas lanilonas, abiejų nereikia nuplauti, skiriasi tik kaina maria nipple naudai).
Iš didelio būrio mamų patirties dar galiu parekomenduoti Moony sauskelnes (brangios, bet bent pradžiai tikrai verta turėti, nes skiriasi kaip diena nuo nakties lyginant su visokiais Pampers... skirtumas kaip plastmasę lyginant su flanele, patikėkit). Leliukų apiprausimui be vaikiško muiliuko (ligoninėje tik jo pakaks) geriausias variantas Emolium emulsija voniai, o odelės drėkinimui Emolium emulsija kūnui ir Bioderma kūdikių kremas su emolientu. Rašo, kad tai produktai atopiškai, sausai odelei, bet ji visų leliukų labai jautri, o mūsų dar žieminukai, tai dar labiau bus linkusi sausėti. Aš savo visus sebamedus arba ant savęs sunaudojau, arba išvis išmečiau ir dabar tik šituos pirkausi. Masažiukui ar momenėliui pavalyti įsigijau weleda aliejuką su medetkomis, irgi patikrintas. Užpakaliukui šįkart turiu kremą dupcė pupcė iš sąmoningų mamų, nors prieš tai naudojau sudocrem. Bet iš medikų flango girdėjau, kad jis visgi nėra labai nekaltas, tai bandau eko variantą. Nei bet kokia pudra geriau veikia pataisai arba - nenugriūkit paskaitę - paprastas bulvių krakmolas 😄 sunku patikėti, bet n+k mamyčių įsitikino kitoje grupėje, kurioje dalyvauju. Visos, kurių leliukai šusdavo, galiausiai pabandė "krakmolinti" ir nenusivylė 😁 apie pudras turbūt dauguma būsit skaičiusios, kad nėra nekaltas produktas. Aš nesu eko-trenkta, bet naujagimiui stengiuosi surasti natūraliausius, nekenksmingus gaminius. Ai, kas ketinat naudotis drėgnomis servetėlėmis, tai waterwipes kitas pranoksta, nes nepalieka lipnumo ant odos. Bet vandenuko niekas nepranoks, patikėkit 😊 Apie pvz pampers servetėles buvau jau rašiusi, kaip gydytoja dalinosi įspūdžiais, kad po pamainos visas skyrius jomis batus išsivalo, nes niekas geriau nenuima nešvarumų nuo batų. Nežinia, kokio brudo ten pridėta...
Gal yra nėštukių, kurių krūtys labai jautrios? Man tik antrame trimestre buvo aprimę, o dabar jų net priliesti nesinori, ypač spenelių. Jau bijau, kaip teks iškęsti maitinimo pradžią... žinau, su kuo tai valgoma ir kaip nesaldu būna,... jei jie neaprims, tai man nuo pirmo krūties padavimo bus prastai 😔