2021.12.29 15:55 (prieš 4 m.)
Nora92 parašė:
As buvau Vilniuje pas Benusiene. Tai dariausi genetini echo tyrima. Zinokit as netikiu tais nipt ir visais skaiciavimais....manau pinigu ismetimas i bala. Per echo …
Aš nepritariu, kad pinigu išmetimas i bala. Yra tiriamos visos chromosomos ir manau ten tikslumas tikrai didelis, tačiau galbūt neapima visko ko mes norėtumėme. Daznai buna priešingai, echo metu gali ir neiziureti visko ir ta pati Beniusiene ar kita genetike. Pvz del dauno sindromo kiek skaičiau atveju kai echo metu joms ten kazkas vaiduokliavo, lyg dauno sindromas, o nipt paneigė ir gime sveiki vaikai. Manau zmogaus akis gali daug daugiau klaidu padaryti nei brangus ir sudėtingi tyrimai, kurie atliekami ne zmogaus, o irangos pagalba.
Tiesiog nipto trukumas tas, kad dauguma mano jog jis apima visus sutrikimus, tačiau deja ne.
Geriausia darytis ir nipta ir echo pas genetika, bent jau mano ginekologe tokia nuomone. As 12 sav ejau pas beniusiene ir dariausi nipta paraleliai, nors nepriklausau rizikos grupei pagal amziu. Idomu kaip seksis per 20 sav echo. Jau taip laukiu
eisim abu su vyru pirma karta.