2023.04.16 13:58 (prieš 3 m.)
Anonime 777 parašė:
Bet kad tai ka sakot nera teisybe - Palei nauja tvarka jau man dare viesoji istaiga nemokamai matavima spranfo rauksles 12 sav... o ir su pirmu nestumu pries sesis …
Anonime 777 parašė:
Bet kad tai ka sakot nera teisybe - Palei nauja tvarka jau man dare viesoji istaiga nemokamai matavima spranfo rauksles 12 sav... o ir su pirmu nestumu pries sesis …
Va ir mano tokia patirtis. Privaciai ir rauksle matavo ir tyrimus paeme, kokius reikejo ir visu organu vystymasi nuodugniai vertino, ir NIPT nemokama gavau ir dar nusiunte i ligonine pagal mano amziu ir ten dar papildoma stebejima gavau. Tirtis skydliauke ne visom reikia. Tik tom, kurios galbut tureje persileidimu, sunkumu pastot ir pan. Turejau tris nestumus Lietuvoj ir dabar jau antras Norvegijoj. Tikrai nesiskundziu. Jauciuosi priziureta ir nestumo, ir gimdymo metu, tikrai neturiu priekaistu. O palygint turiu su kuo - jau vien nepatenkinti personalo veidai Lietuvoje ka reiskia... O kas del to streptokoko, tai galiu pasakyt, kad Lietuvoj tie vargsai medikai tiek bijo visokiu supermamyciu, kurios uztampys po teismus ir ziniasklaidas del kiekvienos zemiskos klaidos, kad pasiruose reik nereik istyrinet visus galus... Streptokokas siaip jau yra normalios maksties floros dalis. GALI, pabreziu, nes tik yra tokia tikimybe, o ne butinai sukelia, plauciu uždegimą naujagimiui. Na ok, o kiek tokiu atveju buna? Vienetai. O kiek mamyciu turi chlamidojas, grybeli, bakterine vaginoze ir dar kruva viso ko... Vaikas gali gauti visa tai gimdymo metu ir tureti rimtu pasekmiu. Bet LT (ir kitos salys netiria visu situ dalyku). Toesiog, pamastymui....