2026.03.20 21:19 (prieš 6 mėn.)
Dėl vežiojimo - kai važiuojam visi kartu, tai aš gale su ja, ji nugara į priekį. Kai vyras vienas važiuoja, atsisuka ją į priekį (kėdutė su isofix, tai tik gale galima montuoti, o vyrui jaukiau, kai gali aiškiai matyti ją).
Dėl kalbėjimo ar kitų dalykų ką gali ir negali vaikai - aš irgi pergyvenau, nes manoji nors labai daug garsų leidžia, bet nu dar neformuoja žodžių. Apskritai tie sąrašai, ką vaikai turi mokėti pagal amžių, varė mane iš proto. Tada knygoje "Kūdikio priežiūra iki 3 metų" pažiūrėjau sąrašus į priekį ir supratau, kad mano vaikas gal nedaro visko, ką turėtų daryti maždaug pusantrų metų vaikas, bet jau daro kai kuriuos dalykus, kuriuos pagal tą knygą turėtų daryti dviejų ar net trijų metų vaikas. Tarkime, ji nesako tų 10 ar kiek ten žodžių, bet moka nusivilkti drabužį, naudoti šaukštą, vaikščioti atbulomis, kas jau prirašyta prie 2 metų metų vaiko. Jei ji visai nedėliotų garsų, sunerimčiau, bet savo kalba varo nesustodama, tai ir tie konkretūs žodžiai su laiku ateis. O ir matau, kad kas jai sakoma, visiškai supranta, ką pasakom, tą padaro, parodo.
Dėl kėlimosi naktį - trečia savaitė jau nemiegam kartu, ji miega savo kambaryje, tai dar šaukiasi naktį pieno. Pradedam žindymo nutraukimo procesą, tai stengiuosi kuo mažiau duoti, bet dar gauna.