2026.03.18 07:32 (prieš 1 mėn.)
Registre parašė:
Nuo auklėtojos priklauso ir nuo kitų vaikų. Būna paleičia darželį ir su noru pradeda vaikas eiti.
Mano vyras nelankė darželio, nes pabėgdavo, aš taip pat nelankiau darželio, nes bandė tėvai du, abiejuose labai blogai buvo ir niekaip nepripratau, tai abu su seneliais užaugę, dabar man irgi skauda širdį, kaip reiks vaiką atiduoti svetimiems. Tais laikais kai mes vaikai buvom, tai močiutės nuo 55 į pensiją ėjo, o dabar dirba dar ilgai, ir sveikata nebe ta. Nu žiauriai liūdna. Ir man tokį nesąmonė, kad darželiai visokias tipo edukacines programas turi ir jau nuo tokio mažo amžiaus kiša informaciją. Privatūs prie namų irgi nelabai patinka, nes nei vienas kiemo neturi, o kainuoja nuo €650. Draugų vaikai jau po darželio emociškai pervargę, giminaičių vaikai būrelius lanko tai irgi pervargsta per dienas, tai nesistebiu, kad jau pradinukams depresijos būna.
Aišku, čia mano baimė kalba, žinau, kad ir ok darželiuose būna, išmoksta ten savarankiškai dieną užmigti, puodukų naudotis, buities darbus dirbti, pvz valgyti gaminti, kad tikrai naudinga.