ŠurumBurum_ parašė:
Nesmagu… Tarsi kažkas būtų nedasakyta... Po antro persileidimo prašiau pas genetiką. Sakė, kad man nereikia. Siuntė tik perinatalinei III lygio, bet tai buvo lemiam…
Iš kokio Jūs miesto?
Antifosfolipidinis sindromas (AFS) - autoimuninis sutrikimas, sukeliantis arterijų ir venų trombozę. Jis siejamas su pasikartojančiais persileidimais. Skaityti
visą straipsnįŠurumBurum_ parašė:
Nesmagu… Tarsi kažkas būtų nedasakyta... Po antro persileidimo prašiau pas genetiką. Sakė, kad man nereikia. Siuntė tik perinatalinei III lygio, bet tai buvo lemiam…
Iš kokio Jūs miesto?
Merginos, prašau, patarkite. 🙏 Esu turėjusi du nepavykusius nėštumus. Vienas prieš nemažai metų, apie 10 m atgal. Buvau dar labai jauna ir po nesaugaus akto išgėriau skubios kontracepcijos tabletę (kur per 72 val reikia išgerti). Pastojau, bet vis tepliojo ir anksti įvyko persileidimas. 😔
Taigi kažkur po 10 metų nusprendėme kad jau laikas vaikui. 👼 Pastojau greit, užkibo iškart. Viskas buvo puiku, jokių tepliojimų ar skausmu, bet suėjus beveik 9 sav sužinojau, kad nebesivysto, širdies veiklos nėra. Operacija, ašaros, susitaikiau, atsigavau.
Nukeliavau pas ginekologę, dirbančią su vaisingumu. Išrašė krūvą tyrimų, viskas kainuos, nes matai mano pirmasis persileidimas nesiskaito, kadangi tai įvyko užsienyje, ir būdama jaunutė nesugalvojau pasiimti įrašų. 🥹 Taigi, įvairius hormonų tyrimus jau pasidariau, dabar eisiu darytis AFS tyrimus į privačią laboratoriją, ginekologė užrašė kokius pasidaryti.
Taigi klausimas ❗❗❗ Ji man sakė, kad kai pasidarysiu AFS tyrimus juos vėl reikia padaryti po 2 mėnesių. Bet ar tikrai? Jeigu viskas bus tvarkoje, nebus jokių nukrypimų, ar tikrai reikia išmesti į balą 150 eur, kad vėl parodytų kad viskas gerai? Suprantu kad jei bus kažkas ne normose, tai jo, tada kartosiu. 🤔
pink witch parašė:
Merginos, prašau, patarkite. 🙏 Esu turėjusi du nepavykusius nėštumus. Vienas prieš nemažai metų, apie 10 m atgal. Buvau dar labai jauna ir po nesaugaus akto išgėria…
Man nekartojo Afs tyrimo.
pink witch parašė:
Merginos, prašau, patarkite. 🙏 Esu turėjusi du nepavykusius nėštumus. Vienas prieš nemažai metų, apie 10 m atgal. Buvau dar labai jauna ir po nesaugaus akto išgėria…
Man darė žinomasis Abraitis, tai man kartojo, nes vienas rodiklis buvo vos virš normos. Antrąkart jau buvo žemiau normos, bet arti ribos, tai afs kaip ir nepatvirtino. tai nežinau, ar kartoja, jei visi rodikliai geri ir neribiniai.
Laisvūne parašė:
Man darė žinomasis Abraitis, tai man kartojo, nes vienas rodiklis buvo vos virš normos. Antrąkart jau buvo žemiau normos, bet arti ribos, tai afs kaip ir nepatvirti…
Bet va įdomu ar būtų reikėję daryti antrą kartą, jei pirmąjį nebūtų buvę virš normos. 😊
pink witch parašė:
Bet va įdomu ar būtų reikėję daryti antrą kartą, jei pirmąjį nebūtų buvę virš normos. 😊
Sveika, aš taip pat pas Abraitį lankiausi, jis liepė antrą kartą daryti, nes tada pamatė skirtumą padidėjusius skaičius ir gan nemažai. Aš suprantu, kad laikas ilgas, bet dėl vaikučio reikėtų tai pasidaryti, nes sako kad tik aspiriną Vartojant gydytojas neprisiimtų atsakomybės, nes skaičiai didelį todėl neužtenka tik aspirino, o rizikuoti dėl vaikučio baisoka.
Sveikos. Aš turėjau nustatytą AFS daug anksčiau, tačiau nuvykus į Santarų klinikas, pas hematologę Kryžauskaitę, ji netikėjo
sako mūsų klinikos, reikia daryt iš naujo tyrimus ir pnš. Nu gerai. Tai taip ir padarė, ir tikrai taip,kartojo tyrimus vėl tik po beveik trijų mėn. Tiek vienų, tiek kitų tyrimų metu būtent pas mane rasti AKA IgG - Antikūnai kardiolipinui IgG TEIGIAMAS. Ji dabar nustatė ir patvirtino AFS.
Kas įdomiausia, kad priskyrė tą patį kodą D68.6, kuris man buvo nustatytas ir anksčiau, tačiau dabar rašo kad vaistai kompensuojami. "Pastojus: Aspirinas 75 -100 mg/d ir MMMH (Fraxiparini 2850 VV arba Bemiparini 2500VV s/c). MMMH kompensuojami su kodu D68.6. Skiriama visą nėštumą. "
Mane tas labiausiai nustebino. Tai kaip čia yra? nejaugi jau pagaliau įtraukė kad MMMH nustačius ligą komepsuojami?
tai merginos, nejau taip ir yra? ar aš jau šiek tiek atsilikus nuo naujienų?
Simesh parašė:
Sveikos. Aš turėjau nustatytą AFS daug anksčiau, tačiau nuvykus į Santarų klinikas, pas hematologę Kryžauskaitę, ji netikėjosako mūsų klinikos, reikia daryt iš …
Tai jeigu kryzauskaite priskyrė kodą, tai taip - gausite kompensuojamus. Bus priemoka, bet vistiek kompensuos didelę dalį.
Tik atkreipkit dėmesį, kad dalis vaistinių neturi gretutinio importo fraxiparino (kuris ir yra kompensuojamas) ir net nesigilina ir sako, kad šis vaistas nekompensuojamas
nuo kada čia taip yra? nes dabar atrodo net pikta, nes tokiu kodu man jau seniai nustatyta buvo diagnozė, tik realiai kad ji netikėjo pati, todėl tyrė ir vėl tą patį kodą (diagnozę) parašė išraše po savo atliktų tyrimų ( aš dabar einu IVF keliu Santarose, ir ten ginekologė nurodė, kad būtina konsultacija ir pas ją, todėl aš pas ją atsidūriau). Nu aplamai visur visi teigė, kad niekas nieko nekompesuoja,nors ir AFS, todėl ir galvoju, nuo kada jau tai padarė.
Nu tai suprantu, kad jei komepsuot, tai tik fraxi, o ziboro tarkim ne
2 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai