Laukiam Labai parašė:
Na, as kaip tau tik manau, kad zmones renkasi besikartojancius vardus todel, kad jie grazus. O kitos mamos nori issiskirti is visu ir renkasi vaikus vadinti Meinard…
Mes issirinkom Mantvyda
, bet tikrai ne del to, kad saut i lankas, as isgirdau seniai si varda savo bendraamziu tarpe ir man buvo labai grazus, nuo pat pradziu sutarem del sio vardo, kaip abiem patinkanti atsargini varianta, bet svarstem kitus, deja gimusiam is keliu favoritu visai netiko ir tik pirmasis variantas lipo idealiai 😜 taip skonis draugu neturi, bet vienam skamba gerai, kitam prastai ir as tikrai nesirinkciau is topu, kad ir kokie butu grazus, nes vargsta vaikai, kai vardas vos ne keiksmazodis, tada prasideda mazasis, didysis, pavardes lipdiniai ir tt. Man be galo grazus vardas Kajus buvo pries 10 metu, bet bet del tokio populiarumo tikrai nenorejau, kad taptu kaip musu kartos Andriai, Sandros ar Tomai, pas mus buvo po 3, nors tikrai atrodo grazus vardai, bet .. taip, sutinku, kad siais laikais buna "idomiu" variantu, bet zmones skirtingi, vieni nori laikytis tradiciju, kiti nori buti individualus, o kitiem pof*k, man grazu ir vadinu, kad ir armaniu ar rope ;) lygiai taip pat su tevu ar seneliu vardais, man uztenka prisiminimu is mokyklos kaip jautesi mazosios Reginos ir Alfonsai, kokie 80 % turbut butu pasikeite varda.. nors vardai tvirti, bet.. ta karta jau uzaugo, ir lygiai taip pat skambes naujajai kartai musu ar musu tevu vardai ;)
MelyniKalnai parašė:
Bet butent del bangu ir sunku su tais vardais, paimsi kazkoki dabar maziau populiaru varda, kad nebutu klasej triju tokiu, tai klasej bus septyni, kurie tures dede …
Arba seneli