Gabein parašė:
Man i dekreta sausio 18d. ar man finansiskai apsimoka dar dirbti iki vasario 1d. ar ne?
Jei gruodžio alga didesnė - naudinga. Jei visad vienoda - ne. Tai reikia žiūrėti kiek gavote 12 mėnesių algos.
Gabein parašė:
Man i dekreta sausio 18d. ar man finansiskai apsimoka dar dirbti iki vasario 1d. ar ne?
Jei gruodžio alga didesnė - naudinga. Jei visad vienoda - ne. Tai reikia žiūrėti kiek gavote 12 mėnesių algos.
Moonk parašė:
Sveikos. Gal žinote, jei iki NGA trūksta 1/2 mėn stažo ir pvz į jį neinu, o VPA jau būtų susikaupęs stažas ar galima tik į jį išeiti?
Taip. Dirbat iki kol susidarys stazo, jeigu spesit iseiti i dekreta nepagimdzius, tai gausit ir dekreta ir VPA.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip. Dirbat iki kol susidarys stazo, jeigu spesit iseiti i dekreta nepagimdzius, tai gausit ir dekreta ir VPA.
Galvoju atostogas išnaudoti vietoj NGA, bet dar nesu tikra galbūt užskaitys man stažą, nes esu dirbusi per 24mėn užsienyje, tik kad ne 12men iš eilės gaunasi, nebent dėl to išmoka būtų kiek mažesnė
Moonk parašė:
Galvoju atostogas išnaudoti vietoj NGA, bet dar nesu tikra galbūt užskaitys man stažą, nes esu dirbusi per 24mėn užsienyje, tik kad ne 12men iš eilės gaunasi, neben…
Tai is eiles ir nebutina, svarbiausia, kad butu stazo 12 men per paskutinius 24 men.
Tik reikia perkelti staza is uzsienio, jeigu dar neperkeltas.
Jolanta-K@J mama parašė:
Tai is eiles ir nebutina, svarbiausia, kad butu stazo 12 men per paskutinius 24 men.
bet kažkaip juk skaičiuoja 12men iš eilės pajamas? Ta prasme jei isejus i dekreta bus tik 10men iš eilės dirbta, o kiti 2men bus anksčiau, tai juos prilygins 0 ar ne?
Moonk parašė:
bet kažkaip juk skaičiuoja 12men iš eilės pajamas? Ta prasme jei isejus i dekreta bus tik 10men iš eilės dirbta, o kiti 2men bus anksčiau, tai juos prilygins 0 ar n…
Tai ismoka skaiciuojama is paskutiniu 12 men, o ne stazas 🙂
Taip.
Sveiki,
Dirbu pagal individualią veiklą, pajamas deklaruojant susimoku visus reikiamus mokesčius 1 kartu (išskyrus psd - kas mėnesį). Šiandien skambinau pasikonsultuoti į Sodrą ir nieko nesupratau. Pajamas skaičiuos nuo 2020 lapkričio iki 2021 spalio 31. Pasiūlė susimokėti kažkiek, jog butų matomos pajamos ne tik deklaravus, bet ir iki to, ko pasėkoje skiriami dekreto pinigai. Ar nepakanka tik tu pajamų, kurios deklaruotos už 2020 lapkritį ir gruodį? Vis tiek likutine suma sumokėtų tik deklaravus pajamas 2022?
Relakse parašė:
Sveiki,
Tai ir dekreta gausit tik tada kai deklaruosit pajamas ir susimokesit mokescius.
Sveiki. Turiu klausima toms, kurios rinkosi skaiciuoti NGA pagal palankesni vidurki, del prastovu karantino metu. Per kiek laiko jums atejo paskaiciavimai? Nes as sodrai pateikiau prasyma penktadieni, pirmadieni man paskambino moteriske is sodros, sako kur jus buvote prastovose - jeigu atlyginima gavot normalu tais menesiaisi? Sakau - na tai nera normalus atlyginimas, tais menesiais gavau nepilna atlyginima. Tada sako aaaa supratau, na cia uztruks paskaiciavimai, cia "sistema" nesusigaudo dar su tais karantinais, jus tik niekur nerasykit ir neskambinkit, kazkada pasiskaiciuos. Paklausus kada - atsakyt negalejo, gal per kelias dienas, gal sia savaite, gal si menesi. Tai klausimas jums, ar susiduret su ta pacia situacija? Ar cia tiesiog man konsultante pasitaike nesusigaudanti su "sistema", nes ir is balso vyresne moteriske buvo, ir bijo, kad ieskosiu "teisybes" liepdama niekur neskambinti ir nerasyti.
6 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai