Jolanta-K@J mama parašė:
Matyt buvo kintama alga arba ne per viena darba dirbot.
Siais metais ziurekit, jeigu alga buvo pastovi, kitu apmokestinamu pajamu nebuvo, …
Tas ir esmė, kad darbas vienas, ir alga pastovi🤷🏼♀️ Ir dar viešasis sektorius🤭
Jolanta-K@J mama parašė:
Siais metais ziurekit, jeigu alga buvo pastovi, kitu apmokestinamu pajamu nebuvo, …
Jolanta-K@J mama parašė:
O tai man spausti tada taikyti ar netaikyti? Dirbu samdomą + gaunu pajamų iš IV, deklaruoju tik gegužę, kai sudeklaruoja verslo klientai. Tai man geriau kai daugiau atskaito, tada gegužę mažiau mokesčių už IV susidaro.
Aisyte parašė:
Tai gal pardavet kazkoki turta arba premijas kokias gaudinejot metines.
Amarila parašė:
O tai man spausti tada taikyti ar netaikyti? Dirbu samdomą + gaunu pajamų iš IV, deklaruoju tik gegužę, kai sudeklaruoja verslo klientai. Tai man geriau kai daugiau…
Tada galit netaikyt. Maziau reikes GPM moketi uz IV pajamas arba is vis nereikes.
Jolanta-K@J mama parašė:
Tai gal pardavet kazkoki turta arba premijas kokias gaudinejot metines.
Kiek klausdavau buhalterijoje, tai atsakymas būdavo vienas ir tas pats. Męs skaičiuojame kitaip nei sodra ir gaunasi nesutapimas, todėl ir tenka susimokėti🤷🏼♀️ Man kaip nič nieko nesuprantančiai apie mokesčius ir tai atrodė kvailas paaiškinimas.. nei nedarbingumų, nei priedų negaudavau, papildomai pajamų jokių ir vistiek susimokėdavau kasmet
Jolanta-K@J mama parašė:
Tada galit netaikyt. Maziau reikes GPM moketi uz IV pajamas arba is vis nereikes.
Ačiū jums labai. Man tie visi mokesčiai kosmosas
Sveikos, klausimas del VPA. Ketinu iseiti 2 metams. Nezinau kaip teisingai paklausti.... 😁
1. Jei mama VPA forminasi 1 metams, o tetis antriems metams, ir ar pagal mamos atlyginima skaiciuos pirmiems metams 54 proc, o antriems (pagal tecio) 31 proc, ar?ne?
2. Ar darbdaviui tureciau pateikti prasyma 1 metams, taciau antrus metus forminciau ant tecio, ar galiu toliau priziureti vaika ir neiti i darba? Kaip tuomet procentaliai pagal atlyginima skaiciuotusi ismoka? Taip pat, 54 ir 31 proc?
Braskyte031 parašė:
Sveikos, klausimas del VPA. Ketinu iseiti 2 metams. Nezinau kaip teisingai paklausti.... 😁
1 Taip. Tik prasyme iskart turit zymeti ismoka gaudineti iki 2-ju metu.
2. VPA galit but iki kiek norit (iki metu, iki 2-ju ar iki 3-ju). Ismokos procentai nesikeicia.
Man tas pats klausimas kaip Braskyte031 iškilo.
Kaip ten galima antrus metus mamai neiti i darba, bet kad vaiko pinigus skaiciuotu nuo tečio atlyginimo.
O gal abu metus gali mama sedėti namie bet pinigus gauti tetis?
Liudna darosi kai paskaiciuoju ismokas pagal savo atlyginima, o vyro 4 kartus didesnis. Ir dar laukiuosi dvyniu.
juratele2006 parašė:
Man tas pats klausimas kaip Braskyte031 iškilo.
Tai mama pasirenka ismoka gaudineti iki 2-ju metu ir kai vaikui sueina metai, perleidzia ismokos gavima teciui.
O darbe VPA gali buti iki metu, iki 2-ju ar iki 3-ju, kaip pasirinks.
3 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai