2015.11.07 01:27 (prieš 10 m.)
aszuikis parašė:
"visi zino" yra kieciausias argumentas
pagal jus vaikas gali augti "ant asfalto", negauti kokybisko maisto ir t.t. ir pan, bet jei jis sirgs, tai jo ligu priezas…
Visi zino parasiau tik todel, kad kas seka tema tai joje jau visa tai apie ka kalbu buvo aprasyta su visom imanomom statistikom, tyrimais ir faktais, kai tik pradedi dometis buni pilnas entuziazmo ir gali issamiai viska rasyt vel ir vel ir vel, po kiek laiko ta kas "aisku" emi trumpinti posakiais "visi zino"
o apie asvalta, kokybiska maista ir t.t. mes nesnekejom lyg
tad ir to pritempimas ir pateikimas kaip argumento nera kokybisko dialogo dalis, teisingiau is jusu puses butu buve paklaust manes ka as manau apie siu veiksniu itaka
kol kas neistirtas asfalto poveikis imunitetui bet zinoma grynas oras ir kokybiskas maistas turi daug itakos imuninei sistemai ir as nesu tokia kategoriska ar begalve, kad vien del savo antivakcininio isitikinimo teigciau jog del visko visada kalti skiepai, bet atmetus kitus veiksnius, skiepai imuniteta niokoja (faktas), (pvz daug gyditoju po skiepo rekomenduoja neit I lauka pora dienu. Kodel? Nes imunitetas lb nusilpsta ir lengvai gali pasigaut bacila. I krastutinumus neikim, cia tik pavizdys), tad tesiant, jei ir skiepytas ir neskiepytas auga tom paciom salygom tada pastarasis mano komentaras, I kuri man atrasete, cia va tinkamas. Kita medalio puse, jusu mineti faktoriai, jei vaiko imunitetas stiprinamas, grudinamas, vaikas auga gryname ore ir gauna puiku maista, tai vel gi kam ji skiepyt? Su puikiu imunitetu ir vakcinuojamos ligos nekimba
pvz mano mamos senelis iki metu neleido skiepyt, (po to nieks nebeklause tais laikais) ( aisku skieoai ir ju kiekiai buvo kitokie bla bla..), taciau jos imunitetas buvo ir yra stiprus net labai, ja paliko specialiai su vaikais serganciais visus kartus kai buvo vaikisku ligu protrukiai, nuo vejaraupiu kiaulyciu raudoniukiu ir t.t. ji ne kart neuzsikrete ir niekad nesirgo jomis,; db butu daug baisiau jai susirgti negu tada kai buvo vaikas, taciau ji pasigavo juodaji gripa ir nuo 14 m is kart po jo vos neapako iki siol viena akim vis mato kita lb prastai, tad noriu pasakyt jad jei jau lemta tj ir sloga susikomplikuos iki baisumu, o jei geras imunitetas ar nera genetinio polinkio tai ir ligos nebaisios o jau vaikiskos net butu gerai prasirgt vaikystej, o jei prastas imunitetas ar yra genetinis nesklandumas tai tiek kiek nuo ligos tiek ir nuo pacio skiepo gali liudnai baigtis, netaikau visam pasauliui tiesiog delioju ant svarstykliu
ir jei gerai pamasyai tai pasirodo kad skiepai visai beprasmis reikalas, net ir ju abejotinas veiksmingumas kuri net ir kai kurie gamintojai pripazista, ir tai kad jie saugo nuo to kuo visai isveikata prasirgt, ir tai kad jie atideda liga tavo augiam amxiui kada hi tampa be proto pavojinga o skiepas jau pasibaiges
visi bijo ligos komplioaciju, bet skiepo komplikaciju nebijo
mano nuomone geriau nieko nedaryt ir tiketis kad viskad bus gerai, negu kist slamsta I vaika ir tik viltis kad gal tai pades nuo to ko dar nezinai ar bus