vaidilaite parašė:
Ne, neprisegtas. Bandau visokiom pozom ašo naktį dažniausia tai gulint. Bet šiąnakt ir gulint ir sėdint įvairiai.
Spenelį reikia neįgrusti, o kūdikį ant jo užmauti, ar kaip čia pasakyti
Geriausia kai spenelis būna nosies lygį.
vaidilaite parašė:
Ne, neprisegtas. Bandau visokiom pozom ašo naktį dažniausia tai gulint. Bet šiąnakt ir gulint ir sėdint įvairiai.
Spenelį reikia neįgrusti, o kūdikį ant jo užmauti, ar kaip čia pasakyti
Geriausia kai spenelis būna nosies lygį.
galadriel parašė:
Spenelį reikia neįgrusti, o kūdikį ant jo užmauti, ar kaip čia pasakytiGeriausia kai spenelis būna nosies lygį.
Tai aš tik taip išsireiškiau
aš ją pritraukiu prie krūties, ne atvirkščiai. Išmaitinau pirmąją 1,5 metų. Maniau, šį kart bus lengviau. Ta pati sunki pradžia kaip ir pirmą kartą
vaidilaite parašė:
Tai aš tik taip išsireiškiauaš ją pritraukiu prie krūties, ne atvirkščiai. Išmaitinau pirmąją 1,5 metų. Maniau, šį kart bus lengviau. Ta pati sunki pradžia kaip…
Įsivažiuosi ir šį kartą.
Pamenu, kad ne trumpai žindei.
zivile 34 parašė:
Laba diena gerbiamos Mamytes, bepykit, gal jau diskusija buvo apie tai, neskaiciau visos temos, atleiskit, tiesiog noriu paklausti o kaip zinosim, kad pienuko neber…
Pastojau bemaitindama pirmagimi ir nestumo metu maitinau,pradzioje nestumo bego pienas,ant galo nestumo priespienis. Dabar abu maitinasi ir vienu kartu. Nors noreciau,kad didysis jau pradetu atsisakyti,nes jo ciulpimas kartais stiprus buna ir tai man sukelia nemalonu jausma toj krutyje. Bet pienas niekada taip eme ir nedingo nei is sio,nei is to.
O dabar noreciau pasiklausti,ar kuriai is jusu buvo,ar yra taip kaip ir man. Kad tarp abieju nestumu ir maitinimu,neturite mm . Man greitai bus trys metai,tai kazkaip pasiilgau as mm ir siaip neramu kur jos pas mane dingusios?!
žindymas nėra loterija ar kažkoks stebuklas, kurį kiekviena pagimdžiusioji išsitraukia bilietą - bus pieno arba nebus pieno. visos to pieno turi tik reikia noro, kai nėra noro - nėra ir pieno. Tik nesuprantu, kodėl moterys meluioja, kad joms nėra pieno. taip, maitinti sunku, nelengva iškęsti augimo, raidos šuolius, krūtų streikus, soskės vaidmenį, bet tai ir sakytų, kad buvo sunku, pavargo, nesusitvarko ir pan., tokia moteris tikrai būtų verta pagarbos. mano draugė žiūrėjo į akis ir sako "nu jums dar tik 2 savaites, kai manajai tiek buvo ir man pieno buvo, tekėjo upėm, bet va 1 mėnuo suėjo ir dingo. žiūrėk kad ir tau nedingtų".. nu ir jau 2 bet nedingo ir nedings, kol vaikas valgo.
vakarea90 parašė:
žindymas nėra loterija ar kažkoks stebuklas, kurį kiekviena pagimdžiusioji išsitraukia bilietą - bus pieno arba nebus pieno. visos to pieno turi tik reikia noro, ka…
Todel, kad moterys jaucia kalte, nes dauguma suvokia, jog zindyti - mamos pareiga ir atsakomybe ir kad jos eina pries gamta ir vaiko prigimti.... Tik ta kalte ne kiek nesumazeja ir niekur nedingsta net paminejus pacia isradingiausia priezasti - ji gyvena moters sirdyje ilgai ir skausmingai (todel nezindziusios mamytes yra linkusios sau prisikirti tokius epitetus kaip 'as nesu bloga/blogesne mama' - taip save tarsi guosdamos ir velgi - teisindamos).
Buna, kad zindyti is tiesu negali, bet tokiu moterus vos 1-2 is 100...ir paprastai jos labai sunkiai pastoja (daznai tik su pagalba) ir turi kazkokiu fiziologiniu sutrikimu.
Viena is didziausiu bedu - moteru nezinojimas (ir nenorejimas zinoti) kaip vyksta zindymas.
Elivoj parašė:
Mamos, čia priešpienis, ar pienas jau? Atsiprašau, jei kvailas klausimas![]()
Dar panasiau i [riespieni, bet tai jau gali buti pereinamasis pienukas - tarp priespienio ir 'tikrojo' - subrendusio MP, kuris atsiranda po mazdaug 2 savaiciu
p.s. kvailu klausimu nebuna
ievi parašė:
O man liepė nutraukt kiek lieka po kiekvieno maitinimo, turbūt, kad nesugestųBet tai Jūs pagalvokit, jei aš taip būčiau darius! Vien kiek bereikalingai l…
Neseniai buvau zindymo kursuose tai del nutraukinejimo sake , kad nereikai nutraukinet jokiu budu. Jei liko pieno krutyje tegu lieka . Nutraukinėjimas - Cia sena metodika. Jei nutraukinesi tai jo tik daugiau gaminsis - uzdegs krutine bus pertelklius tada jau tikrai teks nusitraukinet ir pakliusit i uzburta rata. Na cia bent jau kol susinormalizuos viskas. Svarbiausia 3-4 svaiotes maitinti kas 2 valandas diena nakti. Tada susinormalizuoja pieno gamyba ir vaikelis pavalgo tiek kiek jam reikia. Pienelio gaminasi tiek kiek vaikeliui reikia. kas kart kai jis daugiau suvalgys daugoau ir pasigamins.
Elivoj parašė:
Nusitraukiau truputį daugiau nei 40 ml. priešpienio (toks po biškį gal į pienuką pereinantis, nes traukėsi pakankamai lengvai, tačiau spalva dar gelsva, tai, manau,…
Naujagimiui vienam kartui reikai tik apie 20 ml pienelio bet kas 2 valandas. Kodel nutraukinejat , bandykit pati maitint . Pradzioje yra priespienis po to jis virsta pienuku. Jei skauda naudokit antspenius. man labai padejo.
10 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai