SimonaIN parašė:
is kokio miesto Jus? turiu atidaryta gripe water galeciau padovanotimums jis nebepadeda jau, o atidarytas jau savaite.
Ne lt as gyvenu,bet labai aciu uz gerus norus
SimonaIN parašė:
is kokio miesto Jus? turiu atidaryta gripe water galeciau padovanotimums jis nebepadeda jau, o atidarytas jau savaite.
Ne lt as gyvenu,bet labai aciu uz gerus norus
mallancia parašė:
Ne lt as gyvenu,bet labai aciu uz gerus norus![]()
Uk gripe water yra visuose ptekybcentriuose, boots ir etc
Rafinuota_bohema parašė:
Uk gripe water yra visuose ptekybcentriuose, boots ir etc![]()
As Vokietijoje
Bet man is uk turetu uz poros dienu atsiusti
mallancia parašė:
As VokietijojeBet man is uk turetu uz poros dienu atsiusti
![]()
eBay jis net yra
tad pasiziurekit ;)
Sveikos mamytes... labai noretusi jusu objektyvios nuomones, buciau labai dekinga...papasakosiu savo situacija: mano princui siandien lygiai 4 menesiukai, gimem 3860g, 1 men sverem 4600g, 2 men - 5200, 3 men - 5800 g, vakar - 6300 g. Visa laika graziai valge mano pienuka, kaskart gydytoja tik padejuodavo koks kudutis , koks smulkutis , bet kadangi stabiliai po 600 g priaugdavom, ir abu su teciu ir kudikystej ir dabar esam kuduciai, nepergyvenau, nelabai dideli, bet mano akimis padoru prieaugi laikiau normaliu ir nemaniau kad mano pieniuko truksta, wisi waikai gi skirtingi. Sisioja daug, kakoja gerai. Tik tiek, kad ketvirtasis menuo buvo tikrai nelengwas, pradejo pastoviai valgyt is abieju krutu ( pastovus valgymo ritmas - kas 2 val) , nes vos suletejus pienukui, jis labai aiskiai nuspresdavo nebesivargint, isspjaudavo ir verkdavo, dar karta pasiulius ta pacia kruti, neimdavo, toliau verkdavo, tada pasiulydavau kita kruti , godziai paimdavo, ir kaip kada, kartais pilnai sociai pavalgydavo akivaizdziai, o kartais isspjaudavo, verkdavo ir nebeimdavo. Pakelus atsirugti atsiruges nurimdavo, tai pagalvodavau kad tereikejo atsirugti ir nelabai imdavau i galva. Del sventos ramybes visiskai atsisakiau pieno produktu ir maisto su glitimu jau 3 savaites, jeigu kartais skonis jam nepatiktu ar panasiai, bet niekas nepakito, tik sulig kiekviena diena valgymo laikas tik trumpeja, keliskart per para tik valgo ilgai, apie 30 min saziningai, daugiau isspjauna neilgai trukus ir viskas. Buvo kilusi mintis, kad per tokius patrumpejusius valgymus jis man gali nebeprisaukti pakankamai pienuko, tai bandziau siulyti dazniau, kas valanda - pusantros, bet neima zaltys, ir viskas, suka galvute i kita puse arba pirstukais su speneliu pradeda zaist..
galvoju nu nenori tai nenori, neigrusiu per prievarta.. tik naktys labai sunkios, uzminga apie 21val, ismiega iki 1-2 val nakties ir tada pradedam maratona.. patraukia truputi, abu uzmiegam, po pusvalandzio vel tas pats, su daugiau maziau paverkimu taip kociojames kasnakt iki ryto.. bandau judint , kad neuzmigtu, daugiau patrauktu, bet nebeima, uzminga, bet netrukus pabudus jam vel tas pats.. galvojau kad nori ir miegucio, ir valgyt, bet patyngi, del to taip ir gaunasi...sunkios tokios naktys labai , bet ka padarysi.. tai va, vakar nuejus pas daktare tik pasverus, pagalwojau, priaugo minimaliai, bet pakankamai.. bet daktare pradejo linguot galva, vel koks mazutis, koks smulkutis..ir tada paklause ar mano manymu jam visiskai pilnai uztenka mano pienuko.. man kaipkujis per galva trenke visos tos naktys tokios, isspjovimai, paverkimai..trumpai papasakojau apie tas naktis, tai patare wa tokiais kartais pasidaryt misinuko, tarkim 120 ml, kai jau pavalgys kruties , nebeims visiskai, iduot misinuko, ir ziuret ar valgys, ar ne, o jei valgys - kiek... jei valgys - tai viena arba du kartus per para po kruties jam paduot misinuko, pasitaisyt daugiau, kad suvalgytu kiek tik jam telpa. I mano klausima apie primaitinima kosytem , atsake kad koses valgysim tik nuo 6 men, anksciausiai 5,5 men, nes bulve svorio vaikui neuzaugins, o to jam dabar reikia.. man tinka ir patinka kad mano vaikis kudutis, nenoriu jokiu primaitinimu misinukais, bet vyras pasiule viena karta pabandyt, paziuret ar valgys.. jeigu ne tos tokios naktys ir paverkimai kartais pavalgius, nebuciau tikrai sutikus, bet is po daktares klausimo ar mano manymu tikrai uztenka , pradejo kirbet galvoj kirminas, o gal neuztenka visdelto...pavalge pilnai sociai is vienos kruties ( 3val laikotarpy vidad duodu ta pacia kruti, kuria pabaige, del riebaus pienuko ), matesi tikrai kad pasisotino, po 2 val pasiuliau valgyt, kelias minutes patrauke, isspjove, tada pabandziau dar virs jo palinkus duot ( kartais kai gulom nebevalgo, patraukia dar kai as virs jo ), dar truputi, tada sedom , bet iswis nebeeme, tada pasiuliau kita kruti, truputi patrauke gulom, kita poza iswis ne. Nu gerai galvoju , nebenori, zvalus, linksmas, vadinasi tiek tereikejo, pasiulysiu misinuka, tikraj newalgys. Ir ka jus galvojat... maitinau pasikukciodama, pataisiau misinuko 120 ml, o jis suvalge graziai godziai beveik visa 100 ml...!! nieko nebesuprantu...manes niekaip nebeeme, o misinuko surijo sitiek, butu pilnai sotus, nebutu suvalges tikrai... ka jus manot, kur as ka padariau ir darau blogai, kad wiskas sitaip..? Negaila butu jam to misinuko daduot, bet panasu kad yra realiai didele gresme kad kruties ilgainiui wisai nebeims... bet mustis i krutine kad vaikui viskas gerai, svorio priauga, negaliu is po vakar, jeigu waikui manes iki pilno pasisotinimo neuztenka wisdelto, sirdis neleidzia man nieko nekeist, svarbiausia gi jis ir jo poreikiai, o ne mano noras paciai maitint, jeigu nesugebu patenkint vaiko poreikiu... nezinau, esu pasimetus... o naktis praejo kaip wisada... buciau dekinga uz jusu nuomone.......
Tavo situacijoje nera nei vieno pozymio,kad vaikui truksta pienuko ir nei vienos priezasties del kurios tau reikia duoti misinuka!
Jis auga, domisi del to naktimis valgo daznai, gal greitai bus kitaip, ne visada bus tokiu naktu. Dienom numik kartu su vaikuciu, bus lengviau nakti, nurimk ir viska tu darai puikiai!!!!
Nekreipk demesio i gyd.sapaliojimus ir vyra pamokink.
KitokiaAs parašė:
Tavo situacijoje nera nei vieno pozymio,kad vaikui truksta pienuko ir nei vienos priezasties del kurios tau reikia duoti misinuka!
O kaip reaguot i tai, kad is manes niekaip nebewalge, bet misinuko is karto visa 100 ml suwalge...? As labai labai noriu nieko nekeist, tik taip pat noriu ir twirciau pasijust, nes wakar wiskas is po koju suswyrawo..gal is to tokio netiketumo staigaus, dabar atrodo kad nicnieko nebesuprantu nei apie maitinima krutim, nei apie tai, kaip suprast, ar waikuciui tikrai wiskas gerai.., nors is kitos puses paziurejus - joks kudikis neuzaugo be asaru ir trupucio nerwiuku, nebutinai wiska turiu suwest i " nepasisotinima"..
Maitinu tik mp, snd buvom 5menesiu apziurai, sveriam 6.400kg ir esam 65cm ugio, bet daktare vis liepia jau pradeti primatinima, nors nemazai per menesi priaugom (600gr), bet pasak jos kosytese daugiau mineralu ir pan. tada geriau plaukuciai auga ir dantys greiciau kalasi, tai db net nezn ka daryti, duoti jau kosytes ar laukti 6men.
? Ji man jau nuo 4men liepia duoti kosytes, nors pieno turiu per akis, tai va istempiau iki 5men, bet db pasimaciau ka daryti
Kodel valge is buteliuko? Tu i ji ipilk ir apversk! Pamatysi viskas bega be jokiu pastangu, o mazuleliai to ir laukia. Nereikia vargti traukiant, issizioji ir bega tiesiai i burnyte, kiekvieno kudikelio svajone!!!
Juolab pati sakau,kad suletejus pienuko begimui, nervuojasi,pyksta, duodi kita kruti ok. Is kitos pirminis pienukas greiciau bega nei galinis.
Vaidux24 parašė:
Maitinu tik mp, snd buvom 5menesiu apziurai, sveriam 6.400kg ir esam 65cm ugio, bet daktare vis liepia jau pradeti primatinima, nors nemazai per menesi priaugom (60…
as nuo 5 duodavau ragauti,nes svoris augo gerai ir nemaciau reikalo kisti koses...nuo 6 jau valgem normaliai...menesi ragavom,pratinomes....si kart jei su svoriu bus viskas gerai tai taip oat tik nuo 5 ragausim ir valgysim jau nuo 6 menesiu...nors gydytojos irgi rekomendavo jau nuo 4 menesiu primaitinti...;)
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai