v.v. parašė:
dekoju uz atsakyma :). labai laukiu pagerejimo![]()
pamazu jis tikrai ateis
kantrybes
v.v. parašė:
dekoju uz atsakyma :). labai laukiu pagerejimo![]()
pamazu jis tikrai ateis
kantrybes
Laba diena. Man buvo atliktas planinis cp dėl didelio vaiko svorio. Taikyta spinalinė nejautra. Nėštumo pabaigoje atsirado nėščiųjų hipertenzija, vartojau Dopegyt'ą. Dūrio į nugarą beveik nejutau, tačiau po nejautros atlikimo, pradėjus operauoti, pradėjo darytis labai silpna - vos liežuvį apverčiau pasakyti anesteziologui, kad lengvai pykina, migdo, akių vokai labai sunkūs pasidarė. Anesteziologas ramiu veidu liepė sesutei kažko į lašinę suleisti ir sakė, kad tuoj pagerės. Pagerėjo. Norėjau paklausti nuo ko tokia būsena atsirado ir ko ten suleido, bei ar tie vaistai nepakenkė vaikeliui, mat jis dar nebuvo užgimęs? Beje, skaičiau, kad po vaikelio užgimimo kitas primigdo, nes skausmą gali pradėti jausti. Turbūt man pasisekė, nes nieko nejutau, nei baimės, nieko, nors vežant į operacinę baimės pilnos kelnės buvo. Taip pat, gal atsakysite, ar dėl nejautros, ar dėl apskritai operacijos kokį pusantro mėn neišeina wc stenėti? Ar čia labiau psichologiniai dalykai? Ačiū iš anksto už Jūsų atsakymus
SoNNa parašė:
man taip pat buvo atliktas ekstra CP. busena atitiko jusu nupasakota. skaudejo galva, nes matyt nukrito spaudimas, prie kurio turi organizmas vel priprasti (nes nes…
Nė vienas faktas neatitinka tikrovės. Prašau savo nuomonę reikšti kitur, ne mano konsultacijų skirsnyje. Būsiu dėkinga.
fluffy9 parašė:
Laba diena. Man buvo atliktas planinis cp dėl didelio vaiko svorio. Taikyta spinalinė nejautra. Nėštumo pabaigoje atsirado nėščiųjų hipertenzija, vartojau Dopegyt'ą…
Nuo galo pradėsiu... Kaip tai "neišeina stenėti"? Ar skauda, ar jėgų nėra ar dar kas? Toliau... Primigdome ne visas, o tik tas, kai matome reikalą. Dėl suleistų vaistų- reguliuojantys spaudimą jie, nes atlikus spinalinę nejautrą, jis dažnai krinta, tai normalu. Vaikui nekenkia. Dabar dėl "ramaus veido"... Ar Jūs manote, kad Jūs tik Jums taip būna, kad tas veidas turėtų būti neramus? Ir kaip apibūdintumėte daktarą, jei tas veidas būtų neramus, gydytojas stresuotų?
Laba diena, laukiuosi 3 karta...numatomas planinis gimdymas su 3 CP, gimdos veiklos nera , per pirmaji gimdymo nuskausminima, gyd. pataike i nerva,ilga laika net dukrytes paimti negalejau tirpo rankos svaigo galva, paduodavo leliuka pamaitinti, su antru lyg viskas praejo neblogai, o dabar jau nuo pat pradziu jauciu didelius skausmus, ir bijau nuskausminimo, man taip baisu tas duris i stubura, kad gali kilti komplikaciju.Kaip manote koki nuskausminima gyd. sprendimu gali man paskirti ar as pati galiu paprasyti kitokios nejautros??aciu uz atsakyma!
margaretux parašė:
Laba diena, laukiuosi 3 karta...numatomas planinis gimdymas su 3 CP, gimdos veiklos nera , per pirmaji gimdymo nuskausminima, gyd. pataike i nerva,ilga laika net du…
Jūsų teisė rinktis. Jei buvo komplikacijų, tikrai nenorint Jums spinalinės nejautros niekas nedarys. Gydytojo sprendimas dar ne viskas. Pacientės pasirinkimas lemia jo sprendimą.
anesteziologas parašė:
Jūsų teisė rinktis. Jei buvo komplikacijų, tikrai nenorint Jums spinalinės nejautros niekas nedarys. Gydytojo sprendimas dar ne viskas. Pacientės pasirinkimas lemia…
aciu Jums uz atsakyma
Sveiki,
nezinau ar si tema dar gyva, bet noreciau paklausti:
1) Gimdant dukra pats gimdymas niekaip neprasidejo, nes buvo labai labai daug vaisiaus vandenu, bei itartas labai didelio svorio naujagimis (kaip aiskino del per daug vandenu buvo sunku ismatuot, netilpo pagal parametrus ir spejo kad bus 4,4 kg ar daugiau). Buvau skatinama (lasintas oksitocinas lyg ir), mechaniskai nuleido vandenis. Kadangi itare jog gali prireikt ir CP, is karto naudojom nejautra. Kokia tiksliai (epidurine ar spinaline)negaliu pasakyti (nuskausmino oda, dure i nugara adata ir jauciau kaip ja ten tarp slanksteliu kisa gilyn..nemalonu). Mane labai pykino ir stipriai vemiau beveik visa gimdymo laika (12 val). Klausimas - ar tai nuo skatinamuju, ar galejau taip sureaguoti i nuskausminamuosius? (Siaip esu alergiska NoSpai,gal kokios sudedamosios sutampa...)
Kitas klausimas - nejautra suveike taip, kad desine koja nutirpo visiskai ir as jos nei pakelt kad isiremt stumimo metu, nieko negalejau, o kaire beveik pilnai "funkcionavo". Neuzilgo pradejau jausti visus gimdymo pojucius kaireje puseje, o desine buvo ir toliau nejautri. Ar cia galejo blogai suveikti nuskausminimas, ar kaip aiskino sesutes "vaistai subego i viena puse ir del to tik ta puse tapo nejautri" (nors vemiau visa laika guledama ant nugaros ir pasisukus i kaire, nejautri buvo desine).
Galiausiai kai vel atejo anesteziologas (nes nuolat kartojau jog puse jauciu,puse ne, jis istate dar viena svirksta ir suleido papildomai nuskausminamuju, kurie suveike ir siuvant jau nieko nejutau (teko kirpti nes vaikas visgi niekaip nepratilpo).
2) Po pirmo vaiko gimimo praejus beveik 1.5metu turejau persileidima ir valyma su pilna narkoze (miegojau), dar po 4 menesiu - stuburo operacija. Siu operaciju metu nieko nejauciau, nors operuojant stubura nubusdavau sekundei ar dviem . Dabar laukiuosi vel. Chirurgas po stuburo operacijos is karto sake,kad greiciausiai reiks CP. Klausimas - ar tikslinga vel bandyti daline nejautra(turint omeny pirmo gimdymo patirti), ar visgi galiu labai stipriai nesigrauzdama prasyti pilnos - kiek stipriai tai paveikia kudiki ir mama ? Taip pat girdejau kad narkoze ir atminties prastejimas susije. Mitas tai ar tiesa?
Aciu uz atsakymus ir atsiprasau, kad issipleciau, norejau kuo tiksliau paaiskint aplinkybes
a-a-pupa parašė:
Sveiki,
nezinau ar si tema dar gyva, bet noreciau paklausti:
Mane irgi pykino labai, nuo nejautros, dare cp. Kadangi visiskai neatsidare gimdos kaklelis, nors vos ne para buvo praejus. Vemiau ir kita dar diena. Ne koks jausmas.
4 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai