2015.03.14 10:55 (prieš 11 m.)
stasike parašė:
Mes irgi valgom gabaliukais dalį maisto. Bet morka graužti kažkaip ne labai atrodo dar. Ačiū už idėją dėl tarkuotų morkų. Reiks išbandyt.
Šilkmedžio uogos (angl.: mulberries) - super maistas, užkandis! Skoniu šiek tiek primena razinas, o tekstūra - gervuoges, avietes. Jos gan minkštos saulėje džiovintos, bet aš dar 30min pamirkau vandenyje prieš duodant dukrytei su koše ar kaip užkandį. Duodam, nes neesam dideli mėsėdžiai, tai skaičiuoju kiek geležies, baltymų ir tt kasdien gauna. O uogose daug kalio, geležies, mineralų ir tt.
O tarkuoti žalias daržoves yra geras būdas vaikus pripratinti valgyti patiems, kramtyti, netrinti maisto.
Ypač tas kietas, kaip minėjai. Galima ir išvis smulkiai sutarkuoti, pagardinti mirkytomis uogomis ar mirkytais džiovintais vaisiais ir leisti valgyti patiems. Aš perku vietinėse ekologiško maisto parduotuvėse (londone), bet va radau kur Lietuvoje jų galima įsigyti.
www.bionatura.lt/lt/silkmedzio-uogos-sauleje-dziovintos-120-gr-2.html
www.rawjus.lt/store/products/sauleje-dziovintos-baltosios-silkmedzio-uogos/
Ai, o dėl mitybos, tai jam turbūt kažko naujo norisi! Kaip ir suaugusiems - ilgą laiką valgant tą patį maistą norisi atrasti kitokių skonių.
Aš stengiuosi vis duoti kažko naujo paragauti, stebiu kaip reaguos. Pvz saliero stiebo, arba marinuotų burokėlių, niekuo nepagardintų, kad atrastų naujus skonius.
Mes dar vis žaidžiam su maistu. Pusryčiams pabandykit žalius kokteilius (ne tik vaikui, bet ir pačiai) Mūsų numylėtas kokteilis - prinokę bananai (jau su juodais taškiukais ant žievės, aš dedu 3, užtenka man ir dukrytei), kelios saujos špinatų, kokosų vandens ir chia sėklų. Taip skanu, gausu vitaminų ir nereikia stovėti prie puodų.