2017.04.26 19:13 (prieš 3 m.)
Vilmada parašė:
Jus dar nesusiduret su sia patirtim, knygos ir teorija, daznai prasilenkia su realybe
Va va ir as galvojau, kad gyvenimas isliks toks pat gimus antram vaikuciui, t.y. niekas pernelyg nesikeis, nes vyresnelis praktiskai jau mokejo ir i tuoleta nueit pats ir atsigert isipilt, pats valge ir rankas issiplaudavo po valgio
taigi kaip ir jokiu tokiu neatideliotinu rupesciu. Ir tada musu seima pasipilde dar vienu nariu. Siaip laikau save gan organizuotu zmogum, bet tai buvo didelis isukis ir man: visu pirma mano antrasis ilgai negalejo teisingai zisti kruties, tai vargau apie 1.5 men kol galu gale abiems buvo gerai. O kol negalejo teisingai zisti, tai zindymo metu tikria nenorejau jokiu aplinkiu salia, nes kiekvienas zindymas buvo ir mokymasis kartu, trunkantis apie valanda ir kas mazdaug valanda ar pusantros. Kitas dalykas, antrasis vaikutis buvo neramus - diena mazai miegodavo, reikedavo to demesio jam daug: ant rankyciu, vezimuke, nesiokleje, vibro keduteje, supynese ir taip pakaitom
Vienas jis neguledavo - zaislai jo nedomino, priesingai nei vyrseneli. O tai reiske, kad praktiskai visas demesys budavo skiriamas tik mazajam. Tiesa mano vyresnelis tuo metu dar nejo i darzeli, tai as tik galiu isivaizduoti kaip jis jautese, kai mama staiga nustojo su juo zaisti. O tie trumpi mazylio pamiegojimai diena praktiskai sueidavo seimos rupinimusi - skalbimas, valgio darymas, namu pasitvarkymas, nes juk reikejo kazkaip isgyven, saldytuvas pratustedavo, skalbiniu prisikaupdavo, o ir dulkese nesinoredavo sedet. Ir patikekit jokiu pietu miegeliu nemiegodavau kartu su vaikais. Tiesiog neturedavau tam laiko. Pirmieji du menesiai buvo kosmariski. O po to prisitaikem, nes mazasis paaugo, jam reikedavo trumpiau zisti greiciau pasisotindavo. Budamas sotesnis geriau miegodavo. Kazkaip susireguliavom pabuvimus lauke ir pazaidimus su vyresneliu. Bet tai tikria nebuvo nuo pat pirmuju savaiciu. Ir parktiskai kai po pusmecio mano vyresnelis isejo i darzeli - as turejau laiko ir sau
Tai vat. Bet dabar kai jie jau paaugo ir tie 3 m. tikrai geras skirtumas, nes jau jie zaidzia kartu ar zuri tuos pacius filmukus ir kartu bendrauja