Vesta2 parašė:
labai megsta raidytes-magnetukus ant saldytuvo, vis karyojam raides, sakom zodzius kas is tos raides prasideda
turim nemazai delioniu su skaiciais, arba kas ka v…
Wau, dėl raidžių
Maniškis tai nė nekalba, tai ką kalbėti apie raides ar skaičiukus, nors tikriausiai galėčiau mokyti
Aj, galvoju, gal bus kaip su puoduku. Visi mane baksnojo pirštais, kodėl vaiko ant puoduko nesodinu, o aš apsileidus mama, susisgriebiau, prieš darželį atsisėdau ant puoduko, pasisiojau, sakau "šitaip reik sisiu daryt" ir viskas, nuo tos dienos tik ant puodo ir darže vienintelis visiškai atsisakęs pampersų. Tai galvoju ir su skaitymu, skaičiavimu kažkaip panašiai gal bus, kai pamatysiu, kad jam jau laikas. Dabar tai man žiūrint savo vaiką atrodo, kad mokyt jį raides tas pats, kas prašyt, kad mėnesio kūdikis pasakytų "mama"
O maniškis tik tiek ir tepasako dabar
wiolcik parašė:
Knygu darzelis, tai cia Zveryne?
Aha, Žvėryne. Labai labai patinka. Važinėjam net iš Antakalnio
Gintarine parašė:
Kai as joje kaskart izvelgiu save tokio pat amziaus, su tokia pat nedrasa, man taip liudna pasidaro. Tik dziaugiuosi del vieno, kad ji nebijo pasakyti - myliu, apka…
Mano mažius irgi labai nedrąsus ir dar labai bailus. Tai stengiuosi visaip jam tą pasaulį rodyti - kaip į balą šokti, rogutėm nuo kalno čiuožti, ant batuto šokinėti - visko bijo, tai kai toks atsargus reikia puoselėti drąsą, galvoju, o jei vaikas būtų labai drąsus, tada atvirkščiai - mokyti atsargumo.
O dėl jausmų reiškimo ar apsikabinimų, tai manau, kad labai labai svarbu tai skatinti, kad neužsidarytų geriau pažindami pasaulį. Ir šiaip, su vyru vis pakalbam, kad reikia skatinti gerąsias savybes. Mano mažius labai pozityvus, visada juokiasi, šypsosi, empatiškas, tai aš vis sau primenu, kad mano elgesys to pozityvumo ir vidinės džiugesio ugnelės jam nenugesintų, neužgniaužtų. Mane yra sugėdinusios kelios mamos, kaip aš taip kalbu, bet aš sakau: geriau mano vaikas būtų mažai pasiekęs paprastas eilinis žmogeliukas, nepasižymintis didele erudicija, bet laimingas optimistas, nei hard worker sergantis depresija, kad tėvai muštravo mokytis, lankyti smuiką ar baletą
Tegul ieško savo kelio, tegul nuobodžiauja ir atranda pats kūrybiškas veiklas, o nuo savęs tegaliu stengtis jam suteikti saugumą ir laimę augti darnioje šeimoje