Dėl miego, galiu pasidalinti informacija, kurią perskaičiau wonder weeks programėlėje, man šiek padėjo susiprasti, kas ir kodėl vyksta. Visų šitų neramumų ir miego "regreso" priežastis yra labai didelis mental leap, kuris vyksta būtent nuo trečio iki kažkur puspenkto mėnesio (reikia prisiminti, kad kaip ir visa kitka, kiekvienam vaikui individualiai, gali skirtis laikotarpis). Esmė tame, kad vaikas pradeda daug daugiau suvokti aplinkinį pasaulį ir viską suvokti, nebe kaip besitęsiantį vientisą laiką, bet atskirus jo tarpus. Vaikas pradeda suvokti įvykius, taip pat smarkiai patobulėja visos juslės - rega, klausa, lytėjimas, uoslė. Appse labai gerai aprašoma tai, kad šiuo metu vaikučiai gauna ypatingai daug naujų įspūdžių ir taip "apkrauna" savo smegenų veiklą, juk mums paprasta paimti daiktą, suvokti, kad fone groja muzika ar skirti įvairiausius daiktų paviršius, kūdikis dar tik pradeda visą tai suprasti, taip kaip, tai gebame suprasti mes. Ko pasekoje kenčia miego kokybė, nes vaikai išgyvena krūvas naujų įspūdžių. Krūtimi maitinami kūdikiai nori glaustis prie mamos dažniau ir ilgiau, nes tai padeda jiems nurimti, "suvirškinti" gautą dienos informacijos dozę. Tai vat, man paskaičius, kažkaip tikrai natūralu pasirodė tai, kad dabar dukra irzlesnė ir jai reikia daugiau mano, suaugusio žmogaus, pagalbos norint nusiraminti ar užmigti. Kitas dalykas, tos kurios rašėt, kad vaikai miega, tik kai jūs šalia, mes buvom susidūrę su ta pačia bėda. Čiulptuko taip pat neima, bet radau naują būdą, užmigdau maitindama ant kamuolio ir įdedu į skėtuką, pavežioju pirmyn atgal ~10min, išmiega puikiausiai jau antra diena, visus pokaitukus. Jei išgirstu, kad suniurzga, neimu iškart į rankas, pavežioju, dažniausiai užmiega vėl. Žodžiu, paklodę čia prirašiau, bet gal kam bus aktualu, padės. ❤