2025.06.26 08:36 (prieš 10 mėn.)
Miela mamyte, pasidalinsiu kaip aš maitinu savo vaikiuką, nes pirmąjam( kuriam dabar 20 😀) virdavau taip pat kasdiena, o dabar įsigudrinau išsivirus produktus ir juos sublenderavusi užsišaldyti į ledo formeles. Išsiverdu veršieno ar jautienos (na ką jūs naudojate) ir sublenderuoju, atvėsinu ir sudedu į ledo formelę- atšaldau, o vėliau į šaldymo užspaudžiamus maišelius sudedu. Taip ir su ekologiškomis daržovėmis darau, tik bulvė netinkama šaldyti- neskani, sausa, tai tyrelę pvz. Hippo su bulve ir cukinija nusiperku ir dviem kartam man jos su kitomis daržovėmis ir mėsyte užtenka :). Esu pabaigusi maisto technologiją ir daug kalbėdavom studijų metu koks geriausias vitaminų išlaikymo būdas termiškai apdorotiems produktams, tai šaldymas pats geriausias, žinoma pati pasiskaitykite daugiau apie tai. Motinos pienukas gi irgi tinkamas vartoti užšaldytas
Jei ne kasdien, tai bent retsykiais galima pailsėti nuo maisto ruošos. Be to ir į stiklainiuką susimetus tokį maistą jis neatšyla taip greit ir mamos kambariuose galima su savo karšto vandens ( kurį nešiojuosi termose) įdėjus į dubenėlį( turiu lengvą, silikoninį) pašildyti iki reikiamos temp. Linkiu poilsio, sveikatos jums ir jūsų mažyliui ❤️