Laba diena,
Labai pasiilgau baseino. 23 savaites. Ar galima lankytis baseine, plaukioti? Chloras nekenkia? Kaip dėl pirciu, burbulinių? Ačiū už atsakymus.
Test11 parašė:
Laba diena,
Kiek zinau ir kiek man sake endo ir gine, tai kad baseinai, judesys labai gerai, tik varyti. Bet, zinoma, savom jegom, nepersistengiant. Tai einu 😊 bet pirtys, burbulines no no. I kubila ilipu oabuti 10min jei nera daugiau zmoniu ir nieks burbulu nejungia. Tik ijungia, is kart lipu lauk 😊
Labas, laukiuosi jau 23 savaites, esu dirbanti 25mėn. Klausimai:
1. Kokios išmokos man priklauso neštumo metu?
2. Ar nepraleidau kokios nors išmokos?
3. Kur ir kokias išmokas gausiu po gimdymo?
4. Išeiti į VPA planuoju nuo 30 savaitės, kaip dėl neperleidžiamų VPA? Kada pildyti?
5. Ką turėtų užpildyti tėtis, kad pirmajį mėnėsi būtų su manimi? Ar tai skaitysis neperleidžiamų VPA?
6. Jeigu užsipildau pirmus du mėnėsius neperleidžiamus VPA, tėtis galės turėti paprasta VPA? O mano VPA pabaigoje tėtis išeis 2mėn neperleidžiamu VPA.
7. Ką dar turėčiau žinoti apie išmokas, socialines naudas? Galite pateikti visa informacija vienoje vietoje, galbūt yra atmintinė kokia nors?
Test11 parašė:
Labas, laukiuosi jau 23 savaites, esu dirbanti 25mėn. Klausimai:
atsakymas į visus Jūsų klausimus: https://www.tevu-darzelis.lt/nestumo-ir-gimdymo-atostogos/
Vyro pirmasis mėnesis nėra skaičiuojamas kaip VPA.
Pagal Jūsų 6 klasimą nelabai išeina suprasti kuris iš tėvų eisit VPA. Eina vienas iš tėvų pasirinkdamas 18 arba 24 mėn. laikotarpį. Dirbantis tėtis ar mama turi teisę pasinaudoti 2 mėn. neperleidžiamais VPA. Neperleidžiamų mėnesių metu jūs privalėsite informuoti sodrą ir nutraukti jums mokamą VPA išmoką, tuo laikotarpiu ją gaus vyras, o jūs turėsite grįšti į savo darbą. Dėl to šie du mėnesiai ir vadinasi neperleidžiamais. Nebent turite sukaupusi kasmetinių atostogų pakankamą rezervą ir kol vyras bus VPA jūs atostogausite
Bella_ parašė:
atsakymas į visus Jūsų klausimus: https://www.tevu-darzelis.lt/nestumo-ir-gimdymo-atostogos/
Ačiū.
Jeigu pirmasis mėnesis ne VPA, o kas?
VPA eisiu aš. Bet tada kaip su tais neperleidžiamais man? Jie kažkaip užsiskaitys? Nes planas, kad tėtis pasiims pačioje pabaigoje t.y po 22men. O aš grisiu jau į darbus.
Test11 parašė:
Ačiū.
Pasiskambinkit į sodrą, jos ten jums viską aiškiai paaiškins, nes daug ko nesuprantate ir turite klausimų..
Bambukas parašė:
Sveiki, o kaip patekti į uždarą spalio grupę?
manau, kad šiuo metu jau nėra galimybės ten patekti. bet FB spalio mėnesio grupėse daug aktualios informacijos. ir būsimos mamos dalinasi patirtimi ir patarimais. siūlau prisijungti ten, nes šioje grupėje nelabai noriai bendrauja. gal mūsų pavėlavusių prisijungti į uždarą grupę liko per mažai
Bambukas parašė:
Sveiki, o kaip patekti į uždarą spalio grupę?
As galeciau pabandyti prideti, koks jusu facebookvardas?
6 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai