Lauuur parašė:
Kur varlyte gaminote? Sunku man tokia jureiviska rasti![]()
nezinau, kriksto tetis pirko sau ir vaikiukui
bet galite fb "Lakstutes skrynele" paieskoti, siuva pagal uzsakymus,bandykit uzklausti del dryzeliu ;)
Lauuur parašė:
Kur varlyte gaminote? Sunku man tokia jureiviska rasti![]()
nezinau, kriksto tetis pirko sau ir vaikiukui
bet galite fb "Lakstutes skrynele" paieskoti, siuva pagal uzsakymus,bandykit uzklausti del dryzeliu ;)
Sveikos mamytės ir būsimos Krikšto mamytės
na vienu žodžiu, planuojančios krikštynas
Jungiuosi ir aš prie jūsų. 2016 m. rugpjūčio mėnesį esu pakviesta būti savo dukterėčios Krikšto mama
Kadangi pati auginu berniuką, tai labai džiaugiuosi, kaad krikšto dukrą turėsiu, ir viską jau dabar planuoti pradedu
Taigi, suknytės sakė pirkti nereiks, kadangi naudos vyresnės sesės
tai pirksiu tik žvakę ir skraistę. ir apsiemiau organizuoti visą šventę (po visos ceremonijos, kad prie stalo nebūtų vien tik stikliukų kelnojimas
Saulės pūkas parašė:
Aš savo jaunuolį rengsiu baltais marškinėliais ir šortukais iki kelių šortukais. Taip pat bus šviesiai žalios spalvos petnešos ir varlytė.
Saulės pūkas parašė:
Aš savo jaunuolį rengsiu baltais marškinėliais ir šortukais iki kelių šortukais. Taip pat bus šviesiai žalios spalvos petnešos ir varlytė.
Gal galit pasidalint, kur toki derinuka pirkot (marskineliai ir sortukai)? Kazko tokio ir as noriu, bet kiek dairausi - vien tik kostiumai..m
nerilyte parašė:
Gal galit pasidalint, kur toki derinuka pirkot (marskineliai ir sortukai)? Kazko tokio ir as noriu, bet kiek dairausi - vien tik kostiumai..m
Aš atskirai pirkau: marškinukus pirkau pačius paprasčiausius, trumpom rankovėm su maža kišenėle (neprisimenu iš kur), šortukus ir batukus iš zullily.com. Petnešas ir varlytę iš Lakštutės skrynelės per facebook'ą. Norėjau tokių rūbelių, kad ir vėliau būtų galima nešiot. Nemėgstu kaupti nereikalingų daiktų.
kas.tu parašė:
Sveikos, jungiamės ir mes į krikštynų planavimądarysiu kartu su gimtadieniu rugpjūčio mėn.kad mažiau išlaidų būtų, bet matau vistiek suma nemaža gaunasi, nors ka…
Sveika. Butinai pasikauskite klebono, jis pasakys ar butina,skraiste ir kt .., kitos baznycios deda butent savo kriksto rubeli ant peties, mes krikstisime Mosedi klebonas sake niekam nereikia, rubeliai bus grazus svarus juose bus baltos spalvos ir labai puiku, taigi nepabijokite pasiskambinti i klebonija ir pasiklausinet, kam bereikalo leisti pinigus, kad poto juos parduoti(na nebent daugelis palieka) bet kiek matau pardavineja.Gražiu dienu
aspenda parašė:
Mamytes, gal galit pasidalint foto, kokiais rubeliais rengsit berniukus per krikstynas? Mergaitem pasakisku sukneliu yra, o va berniuka savo nesurandu kuo aprengti …
musiskis buvo aprangtas baltais lininiais marskinukasi ir kelnem petnesos rudos ir ant marskinuka rudos detales ties susegimais ir batai rudi.
Dėl skraistės- krikšto metu naudojami keli simboliai: žvakė, vanduo, skraistė. Skraistė simbolizuoja, kad pakrikštytasis „apsivilko Kristumi“, prisikėlė drauge su Kristumi. Visi simboliai aprašyti ir apeigų metu etu įvardijami. Kaip kunigas pasako ką simbolizuoja žvakė, liepia krikštatėviams ją uždegti, taip jis pasakys ir apie Krikšto skraistę ir lieps vaikutį ja apgaubti. Tai arba prastovėsit tą vietą, arba drabužėlį patvarkysit (teko matyt tą nejaukumą)arba kunigas praleis tą vietą. Asmeniškai man nesinorėtų, kad iš mano vaiko krikštynų būtų "iškarpomos" labai reikšmingos vietos. Juokingiausia galvot ir sakyt kad čia dėl grožio ir užtenka baltų drabužėlių. Čia ne dėl grožio rūbas, o simbolis. Kaip žvakę atsinešat ne tam, kad kelią pasišviest, taip krikšto skraistę atsinešat ne tam, kad užsidėti dėl grožio ar šalčio.
Shem parašė:
Dėl skraistės- krikšto metu naudojami keli simboliai: žvakė, vanduo, skraistė. Skraistė simbolizuoja, kad pakrikštytasis „apsivilko Kristumi“, prisik…
Senais laikais skraisčių kaip tokių nebuvo. Žmogus ateidavo krikštytis apsirengęs tamsiais rūbais, o po krikšto persirengdavo baltais rūbais, kas simbolizuoja tyrumą.
Dabar, jei rūbas yra tamsesnis, skraistę turėti reikėtų, tačiau jeigu jos nėra, nieko blogo, nes kunigas uždeda savo baltą drabužį ant krikštijamojo ir tai skaitosi kaip krikšto rūbas.
Kaip viena mama ir rašė, reikėtų pasiteirauti toje bažnyčioje, kurioje krikštysit.
Prieš 3m. Molėtuose krikštijom mergaitę ir skraistės nereikėjo
15 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
13 testuotojų vertinimai