2014.01.13 15:54 (prieš 12 m.)
Šaltakojė parašė:
Čia tokie skausmai buvo todė, kad vandenis nuleido. Čia galėtų Raudonplaukė daugiau pakomentuoti kas ir kodėl, bet ei gerai pamenu, tai nuleidus vandenis, kieta kūd…
Nebūtinai, dėl vandenų nuleidimo... Man per 1 val atsidarė 5 cm (ir buvo 10 jau) tai tikrai buvo nepakeliama, kai vyras sakė, kad kliedėjau net... Nors ir atsidarė kaklelis, bet galvytė neslinko žemyn, pradėjo silpti toniukai ir gydytojas kai paminėjo cp, aš mintyse maldavau kad kuo greičiau padarytų tą cp, nes neįsivaizduoju, kaip būtų pavykę išstumti... nes dar beveik pusvalandį su pilnu atsidarymu reikėjo lipti nuo kėdės ir su kiekvienu sarėmiu tūpti ir stoti, aš nebepastovėjau, vyras kilnojo, ir per kiekviena sarėmį stūmiau, nors negalėjau, o sulaikyti nėjo... Beje norėjimo tuštintis jausmas man buvo nuo 5 cm, nors kitoms tik prieš patį galą atsiranda, kiek prasėdėjau wc, maldaudama kad padarytų klizmą, nes iš proto varė tas skausmas išangėje, o dar kur pilvo skausmai, nugaros... Tad kai pasako, kad gimdymas ištveriamas, viskas iškenčiama, man kartais juoka kelia... taip šnekėti gali tik nesunkiai gimdžiusios... Aš net negalvojau apie vaikelio būklę, nors toniukai silpo... o po cp, tiek išsikankinus, nepajutau to jausmo, kurį daugelis pajunta, kai vaikelį uždeda ant krūtinės, tiesa pasakius nelabai man tada rūpėjo tas vaikelis, nors buvo ilgai planuotas ir labai lauktas, mėgavausi to nežmoniško skausmo nebuvimu.......