Lūšiukė parašė:
uzjauciu del netektiesmamos sirdis manau geriausiai jaucia, bet jau matyt toks likimas, kad tenka palaidoti savo angeliukus
taip vaikas jau 37 buna issiv…
Delto as labai ir nustebau,kad skatina kada nereikia,nes Lt tokiu dalyku girdet neteko,o ir pacios patirtis tokia,kad niekas skatint nenorejo nei su pirmu,nei su antraja.
Nzn dar kodel sustojo,kadangi viskas dar labai sviezia.sake po 40d atvaziuoti pasiimti mirties isvadas ir dokumentus,o dar nei dvi sav nepraejo.tad nezinioj gyvenam.klausiau daktaru simta kart kaip taip gali but.patys rankom skescioja,nes nesupranta kas ir kaip,nes visa nestuma buvau priziureta,kas menesi po 10 tyrimu ir t.t. nebuvo jokios rizikos kudykiui bet vat atsitiko.kaip man viena akusere sake priemus gimdyma tipo galejo but coat death.sake nesvarbu,kad vajkas negimes,bet atsitinka,kad mirsta ir pilve pries pat gimima.tai ir nzn ka db begalvot.kai tu sakei,kad suklydo tau su gimdymo datos nustatymu,tai galvoju ar negalejo but klaida isivelus ir pas mane.gal turejo gimt anksciau nei kad buvo nustatyta,delto ir mire.bet atsimenu kaip atrode sunelis oernesiotas,o mergyte visai nepanasi.grazi,ruzava 3.5kg mazyle,tik vos lupytes pamele.tai atrode,kad miega tiesiog,bet deja...sake virstele buvo aplink kakliuka apsisukus,bet mazyle nebuvo melyna,tai nemanau,kad uzsismauge,nes butu iskart spalva pakeitus.taip,kad daug minciu galvoj pilna,bet deja kaip yra istikruju nezinau. Plius abu su vyru esam jauni,sveiki zmones,nei geriam nei rukom,o vat atsitiko. Nieko tokio,geriau papasakosiu savo istorija,kad kitos mamos pasimokytu,kad jei jau jaucia,kad kazkas netaip,kad klyktu rektu ir reikalautu,o ne taip kaip as,kad pora kart paprasius sutikau su sistema,kurios pasekmes visam gyvenimui.
Airijoj man nereikejo jokiu dokumentu,gyras kazka pasirase del apiduro,sake,nes as jau i nieka neragavau,nes norejau naturaliai,paskui jau nebegalejau kentet tai prasiau epiduro.nebuvo laisvo anestoziologo,tai tik po 2.5 val atejo suleist,as jau to nebeatsimenu.pasui atsimenu orabudau vel su skausmais ir pagimdziau 4.2kg berniuka.sudraske mane visa is vidaus,tai dziaugiuos,kad buvo epidura,nes nevaijsciojau beveik men kazjyr ne del epiduros.kojas jauciau bet "ten " bedu buvo,blogai susiuvo,paskui kirpdami vandenis ne tik mane apdraske bet ir vaikui galvyte subraize.aciu D viskas baiges laimingai.sunui jau trys metai ir auga sveikas ir grazus mano arbuzelis
O kad pasodomet kas tai,tai tikrai reiketu pries prasant. Vat kaip Italijoj,pavelavai pasidaryt tyrimus,arba visja pasidarei,bet patenki i rizikos grupe tai gali oamirst ir epidura.nesneku apie komplikacijas.tik vat,kad man kazkaip keistai,kad vos atvaziavus gimdyt tau iskart ja padaro,o paskui tik pildo per toki vamzdeli jei reikia.su pirmu atsimenu visus metus nugaracskaudejo,bet nzn ar cia epidiuro kalte,nes jau nestumo paskutiniu men vos judejau,skaudejo be oroto.o vat su antraja irgi dariausi,tai jokiu skausmu absoliuciai nugarai.

oo taip svajojau kad būtų viskas kitaip... o nzn kaip kitom bet man skatinti sarėmiai rovė taip stogą, kad su Dievais kalbėjau.. dėl to epidūrą ir išrado manau nes skatinamus gimdymus sunkiau ištverti nei kai viskas natūraliai vyksta...
. kai po nepilnu dvieju metu pagimdziau sunu, tai net pati negalejau patiketi, kad buna ir tokiu gimdymu: nuo atvaziavimo i ligonine iki vaikucio gimimo praejo tik dvi valandos! gimdziau tik su akusere, nes gydytojas nespejo ateiti kai viskas prasidejo