Mary.S parašė:
Ak, tik jau nereikia spektakliokai netingi, viską įmanoma susirasti. Aš radau. Usonio knygą nusipirkau net ir nei rankos nenukrito, nei savigarba nepabėgo. …
labiausiai dejuojat jus. nepastebejau, kad dar kas nors tai darytu
2018 m. skiepų kalendorius yra paruoštas pagal Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymą ir atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas, kitų Europos Sąjungos šalių patirtį, vaikų profilaktinių skiepijimų tęstinumą ir užkrečiamųjų ligų epidemiologinę situaciją Lietuvoje.
Skiepų kalendorius 2018
Mary.S parašė:
Ak, tik jau nereikia spektakliokai netingi, viską įmanoma susirasti. Aš radau. Usonio knygą nusipirkau net ir nei rankos nenukrito, nei savigarba nepabėgo. …
labiausiai dejuojat jus. nepastebejau, kad dar kas nors tai darytu
Dievas parašė:
Pasiulyciau labiau pasidometi vakcinomis ;) kad jau tokia protinga dedates....
jus pirma skaitykit ka rasau, o antra nepriestaraukit pati sau. pati neseniai raset, kad kiekvienas organizmas skirtingas ir "Kitiem skiepai kartais gyvybe isgelbeja tad diskusija neverta diskusijos" - taip kad apie ka jus cia?
aszuikis parašė:
jus pirma skaitykit ka rasau, o antra nepriestaraukit pati sau. pati neseniai raset, kad kiekvienas organizmas skirtingas ir "Kitiem skiepai kartais gyvybe isgelbej…
Apie tapati kad jus kimbat nuolatos... Apie argumentus kalbeti pradejot.....
Beabejo kad skiepai ne visiem nuodas...... Bet nesiskiepijant...
Daug metu mano organizmas aplamai i vaistus ir vakcinas reguoja labai nepalankiai todel Dabar zinok ar vaikui gyvenima suzalos ar isgelbes
Skaitant apie skiepo padarytą žalą reiktų pasidomėti ir apie konkrečias priežąstis dėl ko taip įvyko. Labai dažnas atvejis, kad kaltas būna blogai procedūra atlikęs personalas arba pasenusi/sumaišyta/padauginta vakcina. Aišku pasitaiko ypatingų alerginių reakcijų.
Tačiau net ir viską susumavus mirčių ir pažeidimų sveikatai kiekis tūkstančiais mažesnis, nei nuo kasmetinio gripo.
Jei kyla baimė dėl skiepų, siūlyčiau išsitirti nuo alergijų ir skiepus atlikti aukštos kvalifikacijos klinikose ar tiesiog pas gerai pažystamą daktarę. Na iš bėdos, galima net ir vaiko skiepų kalendorių perstumti metais į priekį.
p.s.
Mitas apie autizmą visų pirmą yra priskiriamas ne skiepams aplamai, o MMR skiepui. Apie jo atsiradimą gali pasiskaityti bet kas atsivertęs daugiau nei pirmą iškritusį straipsnį. Net Wikipedia.
Dar vieną mitą perskaičiau ką tik. Skiepai, tai sintetinių produktas, o maistas ne, tad tai nesulyginama. Na nevisai taip.
Skiepai kuriami laboratorijoje, tačiau kai kurie kuriami iš natūralių produktų, kaip kad į kiaušinį įleidžiant daugintis neaktyvų virusą. Pirmasis sukurtas skiepas buvo išvis sukurtas natūraliai paėmus virusą iš karvės.
Na, o ką mes valgom? Jei nesat ūkininkas žaliavalgis, tai valgot gan nemažai produkcijos iškeptos laboratorijose ar bent jau pagardintos tokiais nekaltais gardumynais kaip vanilė ir pan.
Mary.S parašė:
Ne mes lakstom ieškodami, kam gerklę perkąst dėl neskiepijimo![]()
paranoja tikrai nera geras dalykas. visais klausimais.
Dievas parašė:
Apie tapati kad jus kimbat nuolatos... Apie argumentus kalbeti pradejot.....
as tiesiog nesutinku su nuomone, kad skiepai yra blogis ir visi besiskiepijantys yra nuolatiniai polikliniku ir ligoniniu pacientai - yra begale veiksniu itakojanciu zmogaus sveikata, todel visus sunis sukarti ant skiepu yra nelabai adekvatu. Kodel mano pasisakymuose izvelgiat kibima as jau sakiau pries tai buvusiame komentare.
aszuikis parašė:
as tiesiog nesutinku su nuomone, kad skiepai yra blogis ir visi besiskiepijantys yra nuolatiniai polikliniku ir ligoniniu pacientai - yra begale veiksniu itakojanci…
Pritariu. Nors dirbau kokius 5 metus su vaikais, nei karto negirdėjau apie jokius pašalinius skiepų poveikius.
Mano giminėj visi skiepyti, nei vienas nesam susidurę su jokiom ligom ir alergijom.
Dukrą skiepyjam, nes jaučiu atsakomybę prieš visą visuomenę.
Manau, kad jei vienos giminės žmonės linkę į alergijas, tai reiškia, kad tiesiog tokia tos giminės genetika, o ne tai, kad DAUGELIUI kenkia. Jei mano giminėj būtų pasitaikę panašių atvejų kaip Mary.S ar Dievo, irgi būčiau neskubėjus su skiepais. Bet dabar jokio pagrindo neskiepyti neturiu.
Kaip minėjau, visi esam skiepyti, vyras skiepytas. Sergam nei daug nei mažai, kas porą metų. Nors aš neatsimenu kada sirgus rimčiau
net nėštumo metu jokios ligos nelipo (primenu, kad dirbau su vaikais, kurie ir su temperatūrom, virusais ateidavo). Imunitetu nesiskundžiu. Dukra ligi šiol nėra sirgusi, į skiepus net nereaguoja.
Manau, kad reiktų žiūrėti šiek tiek plačiau, o ne vien iš savo varpinės.
aszuikis parašė:
as tiesiog nesutinku su nuomone, kad skiepai yra blogis ir visi besiskiepijantys yra nuolatiniai polikliniku ir ligoniniu pacientai - yra begale veiksniu itakojanci…
Man jie begalinis blogis jus mano nuomones negalite pakeisti... As susiduriau su negerais dalykais is ju puses ar dabar as del to turiu su jumis diskutuot ?
Kad taip nera jeigu man taip buvo......
Ir savo vaiko as nezalosiu as nesmerkiu skiepitu ir ne
16 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai