IrLi parašė:
Sveikos merginos. Gal atsilieptų, kas darėsi IVF Memorial klinikoje paskutiniu metu. Issirinkome šią kliniką, bet anglų forume pamačiau nekokį atsiliepimą apie nepr…
Labas. Suprantu labai nerimą, kai pati rinkausi, atmečiau Bahcesi dėl tuo metu buvusio "balagano" kaip supratau iš kitų patirčių.
2023 m buvau 6 progom Memorial - pirmi tyrimai, ivf, kiaušintakių operacija, Nepavykęs FET, ERA, pavykęs FET, tai derinimų buvo daug. Taip, kai Nigar buvo buvo viskas sklandžiau, o aš vis užtaikydavau kai ji atostogaudavo, tai visokių ir tarpinių koordinatorių buvo, tai viena "pagrybaudavo" gerai kartais (tos nebeliko), kita atvirkščiai buvo labai empatiška. Kiek teko bendrauti, tai krūvis ten dabar labai didelis, ir kai išpuola dienų su pvz 8 international FET (kaip buvo man), tai faktas viską sukoordinuot, sulakstyt yra reikalų. Jei nestandartinis protokolas, reikia priminti kaskart, kas suderinta papildomai su LT gydytojais.
Aš kažkaip po LT patirčių neskubėjau ir per daug nesijaudinau. Jei vėluodavo gydytoja visada suprasdavau, nes dažniausiai konsultacijos buvo po FET/IVF, tai galvodavau kad ir aš norėčiau jog man skirtų laiko FET/IVF tiek kiek reikia. Arba jei būtų extra atvejis, tai paimtų jį, nes kitą kartą tas extra atvejis gali būti tu (man irgi buvo extra sekmadienį suorganizavę).
Svarbiausia pas gydytojus turėt aiškiai susirašius klausimus, arba juos nusiųst iš vakaro per koordinatorę, arba kartą man suorganizavo nuotolinį skambutį iš LT, po nesėkmingo FET, kurima iš anksto nusiunčiau klausimus, ir viską aptarėm. Tas papildomai nekainavo.
Žodžiu reikia drąsos, pasitikėjimo, kantrybės, paprasto bendravimo ir pan, nes gydytojai ir laboratorijos tikrai aukšto lygio, ir didžioji dalis kalba angliškai, o techniniai nesklandumai, kad ir kaip kartais erzintų, neišvengiami, ramiai būnant, išgėrus jų kavos, viskas paprasčiau atrodo.
Jei išmoksti kelias frazes TRK kalba, tai karmos taškai garantuoti, laboratorijoj ir pan.
Taip labai keista kad jie registratūroj nekalba angliškai, bet su šiuolaikinėm technologijom viską galima penkis kartus perklausus išsiaiškinti.