2017.01.27 17:07 (prieš 9 m.)
Urgita parašė:
As tIp pat uz skiepus.o jus tuberkuliozės daret skiepa ? Nes bent jau IRL jis nebe privalomas nuo praeitų metu rodos ? Bet turejau tolimoje giminėje žmogų mirusi nu…
Pas mus visi skiepai tik nuo 8 savaites. Tai laukiu. Uk nuo tuberkuliozes irgi skiepina. Mano drauge ja zaraza uk pasigavo, musu mieste. Metus laiko kalnus vaistu ryti turi. Aciu Dievui laukdamasi vis neradau laiko pas ja uzsukti del uzimtumo. O po to atrado sita sisuba...Tai sakiau skiepinsiu.
ZyluteAs parašė:
Tai as pati buvau nutarusi jau neskiepyti, galvoju farmacininkai nori pasipelnyti...vienas skiepas apie 130 eur kainuoja, pagal lentele matau 3 kartus reik skiepyti…
Visiskai su jumis sutinku - farmacininkai is to pelnosi... bet tai pacio skiepo totaliu blogiu nepavercia. Juk yra tokiu kurie sako, kad nuodus brangiai parduoda. Kad brangu - faktas, bet tai nera nuodai, jie is tikro saugo. Kazkas bande man aiskinti, kad skiepai neapsaugo pilnai nuo nei vienos ligos, kad tai tik mitas, zmones tik lengvesne forma perserga tom ligomis (kas ir tai nera blogai), o kazkas daro pinigus is to. Tada pavyzdi daviau is seimos. Mano seneli apkandziojo pasiutlige serganti karve. Gavo senelis skiepu serija. Tada dar per kelis kartus i pilva skiepindavo. Nu ir ka senelis neapsirgo, nes nera silpna forma pasiutlige persirgusiu. Kas suserga, anapilin iskeliauja.