2017.01.07 11:57 (prieš 9 m.)
Taigūnas parašė:
O mane tai nervina tas amžinas "žiūrėkit savęs". Vaiką muša.. "žiūrėkit savęs". Nesikiškit ir nepatarinėkit, nors mokslas žengia į priekį, sovietinis požiūris tampa…
Man atrodo, kad beveik visos mamos supranta ir žino, kad motinos pienas yra geriausias maistas kūdikiui. Bet dabar atėjęs toks laikas, kai motina, kuri dėl kažkokių priežasčių nemaitina pati, tampa pasmerktąja. Atrodo, kad visi geriau už mamą ir medikus žino ką jai reikėjo daryti ir kodėl jai nepasisekė. Prasideda aiškinimai, kai jei ji "Tikrai būtų norėjusi" tai būtų maitinusi.
Ir pačiai baisu, kad prieš gimdydama sūnų buvau tokia pati... Buvau kategoriškai nusistačiusi, kad maitinsiu pati, nepirkau buteliukų, žindukų. Visiems sakiau, kad jau aš tai tikrai maitinsiu ir kokios blogos tos mamos, kurios taip nedaro.
Ir patikėkit kaip yra baisu, kai tu suvoki, kad visą mėnesį badu kankinai savo vaiką dėl to kvailo įsitikinimo... Jautiesi ne tik bloga mama dėl to, kad neduodi vaikui savo pienuko, bet bloga ir dėl to, kad nedavei kito, kokybiško ir tinkamo jam maisto... Iš tikro iki to laiko, kai jau galėjau palyginti savo dukros ir sūnaus sveikatą (o tam turėjo praeiti apie 6-7 metai) galutinai nusiraminau, kad mišinėlis nebuvo blogas sprendimas ir nei kiek nepaveikė nei sūnaus intelekto, nei sveikatos nei mūsų santykių.
VISOS žino, kad mp geriausia. Bet nereikia smerkti motinų, kurios nemaitina. Neįlįsite į jų asmeninius gyvenimus, kad išsiaiškinti KODĖL jos nematina. Ne visos jums pasakys teisybę. Visko būna. Psichologinės problemos nėra mažiau svarbi problema dėl kurios mama negali maitinti. Kada nors pasiskaitykite apie pogimdyvinę depresiją ir net pogimdyvinę psichozę. Vienintelis TIKRAI SVARBUS dalykas kūdikiui yra jo sveika ir gyva mama. Ir niekad nereikia lyginti, kad va aš bandžiau ir man pavyko, tai jau tau irgi turi pavykti, tik pakentėk. Ne visos vienodos ir ne visos vienodai psichiškai stiprios.