sandaliuke parašė:
Jau čia reik labai pasistengt būt bjauresnei
Aišku nuo vyro, tai gavau bart, kad nereikia taip rėkt ir visko išsakyt, kad žmogus yra labai nelaimingas, kad geria…
na man gine 8-tam menesi nestumo, kai pirmo laukiausi, aiskino kad as per stora ir kad 90% neisgivensiu ant gimdymo stalo. Kai antra gimdziau, gimdykloje jau, kai man staigiai saremiai susuko, supanikavau, nes buvo ka tik ant kedes 6 cm, man prakirpo vandenis, ir staigiai tokie saremiai ir didziulis noras stumti. Issigandau, kad jei stumsiu save ir vaika galiu suzaloti nes dar ka tik nebuvo pilno atsidarymo. Pradejau kvepuoti pavirsutiniskai, pradejau dusti. Gydytoja stovejo salia ir vietoj to kad paaiskintu situacija, man aiskina: Kvepuok normaliai, nes paskui gymsta visokie issigime, o mes kalti liekam... Po gimdymo akusere paskui paaiskino, kad kai nuleido vandenys, per kelias minutes atsivere kaklelis pilnai ir su pirmu noru stumti galejau jau stumti. Bet as to nezinojau, o gydytoja nieko neaiskino tik bumbejo salia....
Taigi buna zinok ir baisiau
Bet seip viskas gerai, nenoriu nieko gasdinti, tiesiog visokiu zmoniu buna su visokiom nuotaikom, dabar ir man labai sunku nekreipti demesio, bet reikia stengtis nuo ju atsiribuoti, nuo tu kurie yra nemalonus mums.
Terax parašė:
Kiek jus merginos svorio priaugot jau?
"priaugau" -4, as dar su maistu sunkiai bendrauju, ypac su mesa. Bet seip jau pradedu valgyti po truputi
SimaB parašė:
Sveikos, mamytes, seku jusu foruma jau kuris laikas, taciau parasyti vis pritrunka laiko, nes pimagime nori viso mano laiko :)! Sveikinu visas su mazyliu laukimu ir…
as irgi dar neturiu knygutes, ketvirtadieni eisiu pas gydytoja, tikiuosi tada ir isduos
nezinau nauja ar ne, bent lapus kai pilde akusere tai naujos formos pilde, nes pati stebejosi kiek daug klausimu apie vyra
daliux2m parašė:
Kaip keistai kad taip ilgai neduoda....
As turiu nuo 9 sav. Nexinau nauja ar sena ten forma bet man svarbu kad turiu nes j…
as priimamajam buvau keleta kartu ir paskutini karta labai nustebo kad neturiu korteles, net paklause ar isvys pas giine buvau
Airra_me parašė:
Suprantu, kad geriausiai atsakytu gydytojai po issamiu tyrimu, bet gal kazkam panasiai yra? Nes man darosi stipriai neramu.
ir organizmas dar nespejo atsigauti, ir spaudimas gali itakoti, ir dar nestumas savo dadeda. As irgi jegu neturiu, ziauriai greit pavargstu. Siaundien ryte sukroviau indaplove, uzstaciau ir prisedau atsipusti
is ryto atsikelti jegu nera, bet pas mane spaudimas labai sokineja: tai zemas tai auksta... Normalus jis buna tik tada kai miegu visa diena
duabudu parašė:
Kas liecia stomotologa, tai as tvarkiau du dantukus su mazom skylutem (lankausi reguliariai, po vaiku gimimo dantukai susilpnejo)...
Tai sutvarke viena su aneste…
manau nepakenks, nebent jurlige sergate.
Terax parašė:
Ar jus kuri nors jau naudojate koki kremuka nuo striju?
naudoju kuno sviesta su visokiais aliejais, antro nestumo metu irgi naudojas kuno sviesta. Pirmo nestumo metu nieko nenaudojau, tai stryju turiu daug.
Slaptai parašė:
As gavau nauja kortele, tai ten nuo siu metu A4 formato "paklode" popierius nesusegtas ( apie 8lapai) ir toks prastas kaip israsineja siuntimus visokius. Bent mano …
mano akusere A4 formato lapus uzpilde bet man juos nedave? Ar ten kitokie lapai?
March parašė:
Sveikos, ar jau nešėte pažymas dėl nėštumo į darbą? Vakar buvau personalo skyriuje, tai sako, kuo greičiau atneši, tuo tau ramiau bus, nes žodinis pasakymas dar ne …
as pazyma nunesiau 6-7 nestumo savaite, nes savyjauta prasta buvo, tai budavo savaite padirbus savaite biuliotenija, ir su greitoja is darbo veze... Vnz dabar ramiau jauciuosi.
sweetydevil parašė:
Jokios pazymos nera privalomos. Kai sukako 12 sav. Tau automatiskai isigaliojo apsauga ir nieko tau padaryt negali. Pvz mano gine net neisraso pazymos nes viskas yr…
nebuciau tokia tikra, jei nepristatai pazymos apie nestuma, darbdavys pamates pilva gales tave pvz atleisti uz kazka, o jei sakysi kad tu nescia ir turi teises, jis sakys kad nera pazymos, is kur jam zinoti ar tu tikrai nescia, o jei sakiai zodziais jis nieko negirdejo. Visokie darbdaviai buna, o beto kur darbdavys el. sistemoje turi ziureti kad tu laukiesi? jam juk neateina el. laiskas apie tai kad tu laukiesi. Nueijau pas buchaltere kuri dirba su sodros duomenimis, tai ji pasake kad niekur nera jokios info apie tai kad laukiesi, atsiras info tik tada kai iseisi i dekreta, ir tai ten raidinis zymejimas EC- kuris reiskia dekreta. Viskas. Ir personalas man patvirtino, kad turi buti pazyma atnesta is gines, nes kitu atveju jokios nestukiu apsaugos oficialiai negalios, nes oficialiai nebus uzdokumentuota kad tu laukiesi.
sweetydevil parašė:
As manau gal tiesiog seno kirpimo personalas :))
pas mus imoneje 700 darbuotojo, personalas seka visas naujoves. Gal gydytoju sistemoje jie ir mato kad tu laukesi, nes korteles dabar bando perkelte i el. erdve, bet darbdavys nemato net kokia lyga tau yra. Sake man, kad mato tik EE ir trukme, tai reiskia kad biliotenis, nebeliko ligos kodu. Tai vat, manau kad jusu gine jus suklaidino. Arba dideles tarptautines imones Lietuvoje yra atsilikusios