Donataso parašė:
Klausimas. Kokį sūrį duodate ragauti? 🙂
Aš tai visokį duodu paragauti ir kietą ir mocarelą, bet gal sūru tai nevalgo. Tik paragauja
Donataso parašė:
Klausimas. Kokį sūrį duodate ragauti? 🙂
Aš tai visokį duodu paragauti ir kietą ir mocarelą, bet gal sūru tai nevalgo. Tik paragauja
Sveikos, ar dar yra vaikučių, kuriems malate visa maistą su blenderiu? Visa mėnesį bandau duoti bent kažkiek rūpėsnį maistą, tai iš karto iš vemia viską arba tiesiog ties pirmu šaukštu išspjauna ir jei nesumalu daugiau neims. Nebezinau ką daryti... Apie gabaliukus iš vis nekalbu, jis net nesupranta kam jie skirti, išmeta kaip žaislą ir viskas
Varliuke parašė:
Sveikos, ar dar yra vaikučių, kuriems malate visa maistą su blenderiu? Visa mėnesį bandau duoti bent kažkiek rūpėsnį maistą, tai iš karto iš vemia viską arba tiesio…
Aš blenderiuoju, bet duodi ir gabaliukais. Šitas mano vaikas labai prastai ryja ir yra Springes nuo tarkuoto obuolio ir kūdikio sausainio. Tai aš jam blenderiuoju ir dar ilgai tą darysiu. Duokite garintas daržoves su ranka. Jie sutrina viską ant rankos ir tada valgo
dabar mano sūnui sloga tai kartais nenuryja košės. Tai tada iki tyreles suskystinu. Dukra iš karto gabaliukais valge. Mano patarimas būtų iš smulkintos košės rutuliukus padaryti. Pvz mėsa +morka+bulvė, kai sublendini - tokia kietesnė masė. Nuo tų bandyti arba tiesiog laukti, nes ateis laikas ir valgys gabaliukus, tiesiog tas tranzitas būna įvairus. Mano vasarinukas viena dieną spirngsta, kita dieną visą piknik lazdelę sukandzioja ir suvalgo....
Mamukaas parašė:
Pas mus tas pats. :/ Buvom nusistovėje su dviem miegeliais ir buvo labai patogu ir gerai. O ši savaitė kitokia. Jau miega tik po viena miegą 🙈 visa išsiderinus…
Maniškis irgi issiderino,buvo vienas miegelis,dabar du pasidarė...
Varliuke parašė:
Sveikos, ar dar yra vaikučių, kuriems malate visa maistą su blenderiu? Visa mėnesį bandau duoti bent kažkiek rūpėsnį maistą, tai iš karto iš vemia viską arba tiesio…
Manoji dar prieš kelias savaites tiek žiaukčiodavo nuo bet kokio gabaliuko, kad net apsivemdavo. O dabar jau ima bananą į ranką ir pati valgo. Tai žodžiu, kantrybės
Košes vis dar blenderiuoju, bet jau stengiuos nesumalt iki visiškos tyrės
bandysiu ir grūdų košę jau rupesnę duot
Varliuke parašė:
Mes malame neduodam gabaliukais, niekur neskubam ateis laikas ir valgys, siaip pas mus dar nei vieno dantuko nera🙈
Kruopu kosytes tik pradejau maziau malti kd nebutu kaip tyrele🙂
oidicka7272 parašė:
O sakykit gal kažkieno vasarinukai jau perėjo prie vieno miego? Nes pas mus kažkokia betvarke su miegais prasidejo ir nesuprantu kas vyskta, tai pradeda man atrodyt…
Jau kurį laiką miega vieną kartą.Bet ryte pabunga apie 10valandą tik😊
Austinys parašė:
Nesuku galvos dėl nevalgadienių. 3-4 šaukštai nėra taip jau ir mažai. O sotumo jausmą vaikai turi įgimtą, nesugadintą ir jaučia kiek, ko ir kada jiems valgyti (mano…
Nesukčiau ir aš galvos, jei alia nevalgadieniai tęstųsi tik tam tikrą laiką. Bet tie 3-4 šaukštai (mažylio šaukštai) tuom ir užsibaigia kiekvieną kartą, kai pradedam valgyti. Tad jų tikrai jau neužtenka, tokio amžiaus vaikui. Kitas dalykas, iškart jaučiasi, kad ji alkana. Zirzia, kas pusvalandį prašo papo. Kelis kartus esame išvažiavę tolėliau ir buvau palikusi pietų košę. Tad net mp neužkišau, nes aiškiai trūko jai maisto. Ką išmokau augindama vaikus, tai žiūrėti lanksčiai, o ne kategoriškai. Vaikai to išmoko labai greitai, nes visi su savais "pričiūdais". Ir tas YouTube tikrai nepadarys tokios jau įsivaizduojamos žalos, jei naudoji protingai. Aš visada pasveriu, kas geriau. Šiuo atveju: ar a) rėkiantis, besinervuojantis, verkiantis, vaikas, kai tu kiši valgyti, ko pasekoje, gali apskritai vengti sėsti į kėdę ir valgyti. Ar
ramiai, sočiai ir be streso pavalgyti su keliomis linksmomis dainelėmis, kurias šiuo metu pakeitė muilo burbulai. Paskui, kai atsibos, ieškosime kitų metodų (ačiū mamai, kuri pasidalino su žirneliais foto. Superinė idėja!). Beje, žaisti valgymo metu ir nerekomenduojama, tai......
Man vaiko emocinė būsena svarbiau. O jei 4-ių metų vaikas vis dar valgo tik su YouTube, tai čia jau nueita pačiu lengviausiu ir atmestiniausiu keliu, nes tiesiog neišugdyti vaiko valgymo įgūdžiai ir čia kalti tėvai, o ne YouTube 😉
Krissti1 parašė:
Nesukčiau ir aš galvos, jei alia nevalgadieniai tęstųsi tik tam tikrą laiką. Bet tie 3-4 šaukštai (mažylio šaukštai) tuom ir užsibaigia kiekvieną kartą, kai pradeda…
Tai jūsų reikalas, žinoma
o žaidimų irgi nebūna pas mus prie stalo. Tiesiog kelios mamos pasidalino, kad taip daro (filmukai, žaidimai, cirkai), tai pasakiau ir savo požiūrį, kad taip galima ir prisižaisti, jei tai tampa stipriu įpročiu, bei sugadinti vaiko sotumo pojūtį ir tada jau naujos problemos - saiko nejautimas, persivalgymas, nutukimas..
23 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai