Simsimis parašė:
Cia man vienai matyt tokia staigmena 🙈 nesidomejau tuo dalyku ir neuzfiksavau 🤷♀️ Pirmas sokas buvo, kai pastojusi suzinojau, kad apskritai antrais metais moka tik…
Man grinai taip pat kaip jums 😁😁🙈
Simsimis parašė:
Cia man vienai matyt tokia staigmena 🙈 nesidomejau tuo dalyku ir neuzfiksavau 🤷♀️ Pirmas sokas buvo, kai pastojusi suzinojau, kad apskritai antrais metais moka tik…
Man grinai taip pat kaip jums 😁😁🙈
Simsimis parašė:
Normalu ar ne, susitaikysim ar ne 🤷♀️visos puikiai suprantam kad to nepakeisim.
Sveikos, man tai įdomu ką jie galvojo trumpindami antrų metų laikotarpį. Jei mama su vaiku bus 16 mėn. kur ne pilnų metukų vaiką reiktų dėti? Vilniuje ir taip trūksta darželių, o kas nors imti žiūrėti net dviejų metukų nesančio vaikučio. Reiškia reikės samdyti auklę, o tai, kad jie neva didina šeimos pajamas, tai niekaip jos tokiu atveju nepadidės Apie naują tvarką buvo jau kalbėta pernai, bet nemaniau, kad jie taip nurėž pačią išmoką, kurią iš esmės užsidirbome mokėdamos VSD įmokas. Labai apmaudu, kad "gerina sąlygas" mažindami pačią išmoką gerokai :/
Sveikos mamytes,o mes su vyru du metus negalėjome susilaukti leliuko,vyras neturi savo vaikuciu jam beveik 40,o as turiu is pirmos santuokos,ir prasidejo ryte pykinimas supratau,kad gal ,bet nw galvoju negali būti..Dar savaitele palaukiau,ir pasidariau testą..buvo teigiamas..labai dziaugiuosi leliuku ..labaū jo laukiu na vyrqs nesupranta ka reiskia tureti vaikų ,gal ir nelabai nori..bet nebusiu pirma,kuri ir viena uzsiaugina.
BarzdenieneRasa0404 parašė:
Sveikos mamytes,o mes su vyru du metus negalėjome susilaukti leliuko,vyras neturi savo vaikuciu jam beveik 40,o as turiu is pirmos santuokos,ir prasidejo ryte pykin…
Manau viskas bus gerai, kai gims vaikutis , jo kraujas manau turetu viskas pasikeisti ir pas ji , jug vistiek toks amzius viskas pas ji jau nusistoveja, tiesiog jam gal keista db.
Bet manau kai prasides judesiukai , duokite jam pajusti juos
beto tevystes jausmas ateina daznai kai vaikutis gimsta
manasis irgi buvo 38metu, kai pagimdziau jam dukra, tai irgi pradzioje aisku norejo vaikucio , bet kai jis sako kol nera, tol kazkaip nesuprantama tas jausmas
vyrams dazniausiai reikia pamatyti , paimti i rankas , kad suvokti , kad tai jo kraujas ir jo vaikas
tai manau optimiskiau zekite i viska
kaip bebutu mes moteris stiprios ir susitvarkysime su viskuo
dziaukite laukimu
BarzdenieneRasa0404 parašė:
Sveikos mamytes,o mes su vyru du metus negalėjome susilaukti leliuko,vyras neturi savo vaikuciu jam beveik 40,o as turiu is pirmos santuokos,ir prasidejo ryte pykin…
Mano vyras irgi gerokai vyresnis. As pas ji jau su vaiku atejau, o jis neturejo savu. Nors ir nesake,bet giliai sirdyje labai norejo vaiku. Man ta pasake ir jo brolis. Ir jis pats toks seimyniskas gerokai labiau patapo. Dabar jau antra savo tures,tai dziaugiasi. Sakiau jam,kad gimdyme nebutina jam dalyvauti bus,tai paklause,ar uz borto noriu ji palikt 😁
Dėl atsinaujinusios išmokų tvarkos (kad ir galutinai dar nepatvirtinta) labai aiškiai šitam straipsny surašė.
https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/seiminiu-ir-darbo-isipareigojimu-derinimas-ilgeja-vaiko-prieziuros-atostogu-trukme-itraukiami-teciai
esmė tame - vistiek nedirbti galima iki 3m, kaip ir buvo. jeigu neplanavote antrųjų metų išmokų perleisti vyrui - tai labiausiai apsimoka imtis tuos 16-18mėn, o nedirbti ilgesnį laiką (iki kol sueis vaikui 24mėn). nes tada gausis didžiausią sumą išmokų. aišku, paskutinį pusmetį būsit be papildomų pajamų, tada reiktų pasiplanuoti išlaidas arba dalį tų pinigėlių atsidėti iš anksčiau. bet bendroj sumoj tai didžiausia suma gaunasi 18mėn renkantis išmokas (daugiau gaunasi nei 24mėn).
jeigu antrus metus planavot/planuojat perrašyt ant vyro, nes jo aukštesnis atlyginimas, tada senoji tvarka geriau
bet pabandykit pasiskaičiuoti kaip ten gaunasi. tiksliai nebus - bet orientacijai pakaks. ir bandykit skaičiuotis, kad būtų bendra suma tarkim 24mėn - vistiek anksčiau darželio negausim...
modestaPVD parašė:
Ar jau visos dziaugiates dideliais pilvukais ? ☺️ Man bus 15 sav antras nėštumas ,bet aplinkiniai dar neitartu ,kad laukiuosi , šiek tiek tik matosi ir tai aš tik m…
Na savo pilvą galiu paslept tik po laisvai krentančiais rūbais 😁
O dėl motinystės atostogų tai pati neapsisprendžiu kaip geriau daryt 🤔
Šiaip galvoju rašyt prašymą, eit iš darbo ir stot į biržą. Tada imt tuos 16-18 mėn ir po jų vėl darbo biržoj būt iki kol pradėsim eit į darželį
Jurgyte parašė:
Na savo pilvą galiu paslept tik po laisvai krentančiais rūbais 😁
Tai jeigu stovesit birzoj, jums skaitysis vistiek atostogos?
6 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai