Not Angel parašė:
Aš ne prieš pm 🙌, bet mane mama žindė iki 2 m 🤷♀️, tad nežinau, ar laikai kalti,ar tiesiog žmonių požiūris...
Fiziologija moters. Pvz pas mane pienas tik kapsedavo ir vaikas ant kruties kabodavo valandom, pienas letai issiskirdavo.mano mamai taip pat. Tais laikais nurase pieno stygiui, siais laikais jau zinom kad reikia zindyti ilgiau kad gamintusi daugiau, nestresuoti kad lengviau atleistu piena ir t.t.
As turiu drauge kuriai upeliais begdavo, pati maciau, vaikas apziot nespedavo, aptaskydavo veiduka, man nei kart nebuvo sulapusi palaidine nuo pieno, neissiskirdavo savaime nei po silta srove nei vaikui suverkus, pieno traukimas juodas darba buvo.
Tiesiog moteru skirtinga fiziologija ir skirtingos zinios. Taip kartais gali buti ir nenoras. Bet senais laikais kai reikejo klijukus virti nemanau kad daug buvo norinciu nezindyt, bet deja truko informacijos. Niekaip nesuprantu kaip zmogu galima smerkti del fiziologijos? Nesakau kad pieno neturedavo, sakau kad sunkiau atleisdzia kai kuriom. Tai gal tada pradekim smerkt ir tas kurios del fiziologijos isgimdyt negali (seniau butu mire) ar negali isnesioti.
As ir maniau: gimsta vaikas, ikisi papa ir zinda. Aha, pasvajok. Kai kuriom buna. Bet kai pradejau dometis kas ir kaip supratau kad jau retai kuriai ten pienas tryksta srovem..buna net vaikui is buteliuko sunkiau patraukt nei is kruties nes is kruties tryksta. O buna va zinda tuscia kruti 20 min ir atleidzia tik tada. Nelengva zinokit nes vaikas nesupranta kodel nera to ko iesko ir kuo kvepia.