wampyre parašė:
siaip tai lapkricio 1d., yra visu sventuju diena, o vat lapkricio 2 d., yra velines. taip kad pagal viska reiketu kapus lanktyi 2d.![]()
siaip kapu lankymo diena yra lapkricio 1, nes 2 jei jei ne isegines reikia i darba.
wampyre parašė:
siaip tai lapkricio 1d., yra visu sventuju diena, o vat lapkricio 2 d., yra velines. taip kad pagal viska reiketu kapus lanktyi 2d.![]()
siaip kapu lankymo diena yra lapkricio 1, nes 2 jei jei ne isegines reikia i darba.
Nakties ziedas parašė:
siaip kapu lankymo diena yra lapkricio 1, nes 2 jei tai ne isegines reikia i darba.![]()
anksciau nei ta 1 nebuvo laisva
Nakties ziedas parašė:
bet pagal senusparocius dvi dienos buvo laisvos
kazkada labai seniai gal.bet pries kokia 30-40 metu,tikrai ne.po darbu zmones ant kapu vaziuodavo
monce parašė:
kazkada labai seniai gal.bet pries kokia 30-40 metu,tikrai ne.po darbu zmones ant kapu vaziuodavo
sutinku, taip buvo dar net ir visai neseniai
bet man ne tas esminis dalykas kada vaziuoja, o tai kad brukamos visokios sventes kurios netgi nesusijusios su musu mentalitetu
Lėja123 parašė:
Na paprastai mirusiųjų kapų lankymui yra skirta lapkričio 1 d....![]()
Lapkričio 1 yra šventųjų ir mirusiųjų diena, o 2-oji vėlinės. Man tiek viena, tiek kita skirta kapų lankymui. O pirmą dieną ir taip žmonių būna be galo daug, tad važiuojame sekančią dieną. Kaip kam patogiau
esmė ta, kad helovynas man tikrai netrukdo nuvažiuoti ir aplankyti senelių kapo
Nakties ziedas parašė:
sutinku, taip buvo dar net ir visai neseniaibet man ne tas esminis dalykas kada vaziuoja, o tai kad brukamos visokios sventes kurios netgi nesusijusios su musu …
jos nera brukamos, niekas nevercia nei vieno nenorincio ju svesti
na as asmeniskai to helouvyno nesuprantu, man tai ne svente, bet man visiskai netrugdo svenciantys, na zmonems linksma - ir tai svarbiausiai
Nakties ziedas parašė:
siaip kapu lankymo diena yra lapkricio 1, nes 2 jei jei ne isegines reikia i darba.![]()
bet cia jau ne tradicijos tokios,o valdzios "pagalba", tad helovynas ir kapu lankymas - visiskai atskiri dalykai
Nakties ziedas parašė:
sutinku, taip buvo dar net ir visai neseniaibet man ne tas esminis dalykas kada vaziuoja, o tai kad brukamos visokios sventes kurios netgi nesusijusios su musu …
Bet juk niekas jos ir nebruka. Švenčia paprastai jaunimas, o kažkokie renginiai tevyksta tik naktiniuose klubuose. Miesto valdžia juk neorganizuoja kažkokių renginių visai šeimai su mažais vaikais. Švęsti niekas irgi neverčia
iš kitos pusės, užsieny ir suvokimas šios šventės kitoks. Mes nelabai suprantam esmę, tačiau čia vél grįžtam prie to, kad tas, kas nesupranta, tas šventės nešvenčia. Čia juk nieko blogo. Kiekvienam savos tradicijos
7 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai