nykstuke03 parašė:
Pienlige tokiom demelem baltom pasireiskia, ant liezuvio, vidiniu skruostu, lupu.. ir stipriau pavalius merliuku gali net zaizdeles pasimatyti..
pas mus tai nea gomueiukas balksvas liezuviukas ir viskas
nykstuke03 parašė:
Pienlige tokiom demelem baltom pasireiskia, ant liezuvio, vidiniu skruostu, lupu.. ir stipriau pavalius merliuku gali net zaizdeles pasimatyti..
pas mus tai nea gomueiukas balksvas liezuviukas ir viskas
Mamytės, taip džiaugiausi, kad turiu daug pieno ir kad mažiukas taip sparčiai augo, bet... prieš savaitę mane paguldė į ligolinę, nes pasirodė jau nėštumo metu turėjau infektuotą kasą ir penkis inkstų akmenis (iš kurių pats didžiausias rėžėsi į kasą, ja pažeidė ir sukėlė infekciją). Aišku buvo tokių priepuolių nėštumo metu jog teko vežti į ligolinę, nes degino skrandį taip, kad negalėjau prakvėpuoti, tačiau man patikrino ar mažyliui viskas gerai ir liepė keist mitybą arba išgert tokių ar tokių vaistų. Akušerė sakė, kad normalu nėštukėms jausti skrandžio deginimą ar rūgštingumą, dėl to nesureikšminau. Po gimdymo priepuoliai toliau užeidavo, ypač naktimis su vimdymu, bet man pasakė, kad ne taip valgau. Paskutinis priepuolis kaip užėjo, taip ir nepraėjo 4 valandas. Pirmas tris dienas ligolinėj man nedavė nieko valgyt, tik lašalinės ištisai su antibiotikais, tyrimai ir pan., aš pieną traukdavau ir išmesdavau, bet kadangi man vaistais gydymas sukėlė atvirkštinę reakciją, tai paskubomis operavo. Pirmadienį bus savaitė kaip išėjus iš ligolinės. Mažylį maitinu krūtimi, bet pienas taip numažėjo, kad nežinau kaip dar jį padidint :? o maistą turiu valgyt lengvą, neriebų ir pan., Tiesa, mažylį labai dažnai krūtimi maitinu, tai gal atsistatys viskas? :?
ramybe07 parašė:
Mamytės, taip džiaugiausi, kad turiu daug pieno ir kad mažiukas taip sparčiai augo, bet... prieš savaitę mane paguldė į ligolinę, nes pasirodė jau nėštumo metu turė…
Atsistatys nusiramink , tik glausk prie kruties kuo dazniau. Jei turi galimybe i vaikjuoste pasirisk mazili kad kuo daugiau odos kontakto turetumet ir krutis jam prieinama butu praktiskai istisai. Tokiu budu gali atsistatyti pieno gamyba vos per pora dienu gal net greiciau.
Dar klausimas ar misinio vis dar duodi. Jei taip tai mazink porcijas ir pirma krutis. Nors sioj srity nelabai zinau gal kas geriau pakomentuos ar pataisys mane.
ramybe07 parašė:
Mamytės, taip džiaugiausi, kad turiu daug pieno ir kad mažiukas taip sparčiai augo, bet... prieš savaitę mane paguldė į ligolinę, nes pasirodė jau nėštumo metu turė…
jei mazyli glausi kuo dazniau tikrai atsistatys, tik kantrybes jums
Palaipsniui mazinkite misineli, negalima staigiai nutraukti, kaip kai kurios pataria visai nuimti ir glausti tik vaika, tai zinokite blogas patarimas. Nes ir pienelio palaipsniui daugeja
Pirmiausia glauskite vaika prie krutines, veliau tik misini duokite, taip vaikelis gaus daugiau pienelio ir bus skatinama naujo gamyba
Be to misini reiketu duoti per puodeli ar taurele, jokiu budu ne per buteliuka. Miegokite kartu, daznai glauskites oda i oda, net maudykites kartu jei yra galimybes, visa tai tik i nauda
Leiskite jam ilgiau ir "pazaisti" su krutimi
didziausios sekmes
juracka.. parašė:
o man siandien krize , nakty papuliai abu net kieti buvo nuo pienelio o diena visa vos vos yra mazai jauciu bangas ir atrodo ner jo tiek daug .. minksti papuliai to…
Pienukas "reguliuojasi" maždaug iki 3 mėn., gali ir ilgiau, o tada tie kietėjimai būna nebent esant uždegimui. Vaikučiui pienuko tikrai pakanka, tai rodo jo augantis svoris
Na aš iškart mišinuką nutraukiau, nes manęs nebuvo tik savaitę, bet vaistai padarė savo. O ir mažylis ne itin ėmė mišinuką, nes jam viduriai užkietėjo ir nesituštino keletą dienų, tai kai ėmė žįsti vėl pradėjo tuštintis. Tik pienuko numažėjo. O duodu ir glaudžiu jį visada, miegam kartu, tai tas dar palengvina
Ačiū visoms
ramybe07 parašė:
Na aš iškart mišinuką nutraukiau, nes manęs nebuvo tik savaitę, bet vaistai padarė savo. O ir mažylis ne itin ėmė mišinuką, nes jam viduriai užkietėjo ir nesituštin…
jei tik tiek to misinuko tegavo, tai puiku
nebuvo sudetinga pereiti atgal prie papulio
juracka.. parašė:
o man siandien krize , nakty papuliai abu net kieti buvo nuo pienelio o diena visa vos vos yra mazai jauciu bangas ir atrodo ner jo tiek daug .. minksti papuliai to…
Jei krūtys minkštos, tai dar nereiškia, kad pieno sumažėjo, tiesiog maitinki pagal mažylio poreikį ir viskas bus gerai
Aš pirmaisiais mėnesiais maniau, kad man uždegimas, nes visokie kietuliai krūtyse atsirasdavo, apsilankiau pas ginę, tai ji patikrinus pasakė, kad latakai pilni pieno, o po to prisiminiau, kad man ir be nėštumo ir gimdymo būdavo sukietėjimai, tiesiog tokios krūtys ir viskas. Be to nereikėtų pamiršti, kad pienukas galvoje gaminasi, taigi nereikėtų baimintis, kad neturėsi pienelio, nes jei tik norėsi, tai ir turėsi
12 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai