Niuni parašė:
Man kitokia situacija. Visada sakiau turėsiu 4 vaikus o turiu 3 ir dedu tašką, man gana. Esu jauna, pagrandukas gal ir galėtų būti ateitį, bet aš nebenoriu ir tiek.…
Tikrai labai skirtingai 🙂 Man patinka turėti daug vaikų. Tai amplua, kuriame jaučiuosi puikiai. Užmotyvuota, gyvybinga. Rūpesčiai, kurie daugeliui atrodo milžiniški, man nekelia jokio streso. Dažnai manęs nesupranta, turinčios mažai vaikų 🙈 O aš nesuprantu kodėl jos mano, kad vargstu...
Taip, vaikam augant auga poreikiai. Bet jie neužauga per kelis metus. Todėl eigoje visad galima ieškoti būdų padidinti pajamas ar atidėti kažkiek jų ateičiai. Galų gale, ar tikrai reikia paleisti vaikus į gyvenimą paklojus jiems viską po kojom? Būtinai automobilis 18gimtadienio proga ir buto rakteliai 19? Ar tikrai to vaikams reikia? Galbūt, jeigu norim jiems sudaryti įspūdį, kad viskas gyvenime ateina lengvai ir išlaikyti juos iki savo gyvenimo galo 🙂 Esu "senosios" kartos atstovė. Tėvai buvo paprasti žmonės. Turėjau visko, ko reikia. Bet ir vietos svajonėms... 🙂 Kurios, kaip dabar suprantu, buvo trumpalaikės užgaidos. Išėjau iš tėvų anksti, sukūriau šeimą ir viską statėm kartu su vyru. Neturiu tėvam jokių priekaištų. Priešingai, esu dėkinga, kad išmokė tikrųjų vertybių ir leido pačiai stotis ant kojų. Taip irgi daug ko išmokau 🙂
Jei kalbėti apie finansinę gerovę, tai pilnai "į gyvenimą paleisti" eilinė šeima gali max 1-2vaikus. Greičiau 1 🙈
Mano baimės net ne su finansais susijusios. Nors šiais laikais tai linčiuojama daugiausiai.