Gimdžiau Trakuose prieš 5 savaites. Nors gyvename Vilniuje, tačiau pasirinkau būtent Trakus dėl gerų atsiliepimų apie įstaigą iš čia gimdžiusių draugių, vienviečių palatų, kad yra galimybė pasilikti nakčiai ir vyrui.
Mano gimdymą priėmė akušerė Jūratė, kuriai apibūdinti neužtektų visų geriausių pasaulio žodžių. Gimdymas buvo ilgas ir sunkus, tačiau Jūratė padėjo ne tik saugiai pagimdyti, bet ir nepalūžti psichologiškai, kai jau regis iš nuovargio ir skausmo temo sąmonė.
Po gimdymo teko savaitę dar pabūti ligoninėje. Priežiūra esu patenkinta, gal kiek daugiau norėtųsi komunikacijos su gydytojais.
Labiausiai erzinęs dalykas, kai per savaitę teko susidurti su labai daug personalo, o kiekviena akušerė vis kitokią nuomonę turėjo. Viena sako vienaip, kita jau kitaip ir tai labai glumino. Ne dėl to, kad negaliu atsirinkti, kuri nuomonė man priimtinesnė, bet dėl to, kad priversdavo jaustis, kaip neišmanėle. Tą pačią dieną dvi skirtingos akušerės skirtingai rodydavo kaip žindyti, kaip prausti vaiką ir po to aikčiodavo kaip aš čia taip darau, juk taip ar anaip negalima ir pan. Jei gimdymas sklandus ir po kelių dienų galite keliauti namo, tai puiku, tikrai nė nepastebėsite šių skirtingų nuomonių, bet pasilikus ilgiau, linkiu tiesiog nekreipti dėmesio ir atsirinkti, tai kas jums yra priimtiniausia. Aš reagavau gana asmeniškai į kiekvieną repliką, ir taip po gimdymo viskas jautru, tad buvo ir nemažai ašarų
Maistas irgi nebuvo labai skanus, tiekiamas kaip ir visiems ligoniams, todėl buvo ir kopūstų sriuba, ir kiti patiekalai nuo kurių akivaizdu vaikams pūstų pilvą. Jei yra galimybė, prašykite kad maisto atvežtų artimieji.
Nepaisant šių kelių niuansų, visą savo patirtį vertinu gerai, antrą vaiką gimdyti grįžčiau irgi čia
patiko tas lėtas ritmas, ramybė, jokio konvejerio
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai