Gimdžiau pirma Trakuose, antrąjį irgi žadu ten gimdyt. Apie gimdymą vandenyje nei girdėjau, nei sakė. Apskritai kas gimdė is mano aplinkos Trakuose, tai niekas nesakė apie tokią galimybę 🤔 mano gimdymas buvo labai sklandus tai ir akuserems ten veikt labai nebuvo ką (jos pačios taip sakė). Džiaugiausi, kad nepamiršo laseliniu pastatyt, nes kiek girdėjau kaip kur vos ne maldaut reik.. O jei be jų tai ir galvas skauda ir vemia moterys... Na žodžiu, personalas kaip kada, savaitgali tai I jokia ligoninę papult nesinori, nes taip atrodo, kad specialiai atrenka tuos kurie labiausiai dirbt nenori. Gimdos kaklelį tikrino rankiniu būdu, tai buvo keista, kai dabar besilankant kitoj poliklinikoj visa tai daroma vaginaliniu echoskopu. Nors man ganėtinai greitai savaime vystėsi gimdymo veikla, vandenis man nuleido, apie rizikas niekas neinformavo, neklause ar sutinku, tiesiog konstatavo kaip faktą, kad bus 7-8 cm, nuleis vandenis. Dėl šito bereikalingo įsikišimo tikrai nebuvau patenkinta, ypač kai po gimdymo sužinojau kokios gali būti rizikos. Mano pirmagimis gimė 3,180 tai per kelias paras numetė apie 200-300 g, tai jos labai dėl to iš proto ėjo, neleido ilsėtis, kas 5 minutes ėjo į palatą, net norėjau skundą rašyt nes spaudimas didelis buvo dėl vaiko svorio ir maitinimo krūtimi, tai priespienio per mažai, tai vaikas nezinda...Nors naujagimis po gimimo gali net iki 4 dienų nevalgyt, šią informaciją sužinojau po išėjimo iš ligoninės. Pradėjo siūlyti misinuka, arba nusitraukti priespieni, pientraukiu tuo metu jie neturėjo, tai bandė su švirkštų nupjauti galu ištraukt pieną iš krūties šitaip traumuodami speneli... Na dėkoju dievuj, kad anyta pati gydytoja ir žinojo ligoninių tvarka, pvz, kad pacientui priklauso 3 valandos ramybės.
Mano kraujo grupe Rh - tai pamiršo po gimdymo antikūnų suleist, džiaugiuosi, kad ši nėštumą jokio konflikto neįvyko, ši kart nėštumą stebi ginekologas kitam mieste tai sakė, ne vienai pamiršta suleisti, tad jei turite neigiamą kraujo grupę geriau priminkite 😊
Gimdžiau visiškai viena, tai gal pliusas, nes bijojau kad bus vos ne konvejeris ir negalės daktarės tinkamai gimdymo priimti.
Skyriaus vedėja tuo metu Varekojiene (gal pasikeitė jau 🤷♀️) tai tikrai nuostabi daktare, bet gimdymą priėmė kitos, jau nepamenu kas..
Didelių pretenzijų neturiu, bet tas visas spaudimas, tai net iki ašarų buvo.. Džiaugiausi, kad buvo vyras ir anyta.
, viena nežinia ar susitvarkius su visu tuo būčiau, na antrą kartą tai jau nebus taip, žinau ko tikėtis 😁 Aj dar kai pasiklausiau kaip kirpti nagucius naujagimiui, man pasakė, kad nukramtyk arba palik nusilaus tai buvo keista biski 😅