Frekenbok parašė:
o tu sau ar vaikui ja ruosti nori?skaiciau net receptu kaip paruosti yra , gal rasi kas tau naudinga www.sodininkyste.lt/paprastasis-kmynas/
sau sau, del pienuko
aciu uz nuoroda
Frekenbok parašė:
o tu sau ar vaikui ja ruosti nori?skaiciau net receptu kaip paruosti yra , gal rasi kas tau naudinga www.sodininkyste.lt/paprastasis-kmynas/
sau sau, del pienuko
aciu uz nuoroda
Labas rytas
Nebespaudinėkit tų nykščiukų žemyn - nevarkit be reikalo
, čia vienintelis forumas apie ŽINDYMĄ (be uždaros grupės) ir manau turi teisę ne tik mišininės mamos lakstyti per visas temas ir plepėti, bet ir maitinančios mamytės kalbėtis bent jau savo temoje. Juk rašom ne apie batus, tema ta pati - apie žindymą
sveikutes.mano dukrytei 6savaites.manau turime problemu su pilvuku.kai tik paima kruti pradeda zisti prasideda rekimai ,klykimai ,stenejimai.pilvuke tuo metu uraganas net girdisi visokie burbuliavimai.patraukia pora kartu paleidzia speneli ir rekia ir vel iesko spenelio ir vel viskas is naujo.taip negalime ramiai pavalgyti.diena dar kazkiek pavalgo o vakare isvis tragedija.dziaugiuosi tik tuo kad nakti jokiu tokiu dalyku nebuna.issinuomavome svarstykles tam kad butu aisku kiek mazoji suvalgo ir ka gi 10 20 gr.veliau isvargusi uzmiega po 2 3 valandu vel tas pats.emiau nusitraukineti nes pamaitinti beprasmiska.is buteliuko lengviau bet tie rekimai klykavimai vistiek niekur nedingo tik sumaitinti pavyksta daugiau.beje tokia pati problema buvo ir mano sunui.del to su sunumi gulejome ligonineje del to kad eme isvis nevalgyti vos paemes kruti zviegdavo nesavu balsu.su buteliuku budavo tas pats.nieko mums tada nerado.sveikas-issaugs,o maitinkit prievarta pipete.taip ir kankinomes iki 3men kol pradejau primaitinti su gydytojos leidimu nes svoris krito.4menesiu jau gere misinuka bet tik kambario temperaturos.dabar tas pats vyksta ir su dukryte.labai noriu maitint savo pieneliu ir butent is kruties.nusitraukineti atsibodo ,o ir maitindama is buteliuko nejauciu tokio malonumo kai zindau pati.nakti valgome is kruties be problemu.ka daryti kad tu problemu nebutu ir diena?kai tik nustoju nusitraukinet ir vis siulau kruti ima mazeti pieno.naudojame nuo pilvo putimo sab simplex ,gerasias bakterijas daktares paskirtas,masazuojame ir pries matinima sildome pilvuka vysniu kauliuku pagalvele. padekit!patarkite ka nors
lauraKviatkovskiene parašė:
sveikutes.mano dukrytei 6savaites.manau turime problemu su pilvuku.kai tik paima kruti pradeda zisti prasideda rekimai ,klykimai ,stenejimai.pilvuke tuo metu uraganas net girdisi visokie burbuliavimai.patraukia pora kartu paleidzia speneli ir rekia ir vel iesko spenelio ir vel viskas is naujo.taip negalime ramiai pavalgyti.diena dar kazkiek pavalgo o vakare isvis tragedija.dziaugiuosi tik tuo kad nakti jokiu tokiu dalyku nebuna.issinuomavome svarstykles tam kad butu aisku kiek mazoji suvalgo ir ka gi 10 20 gr.veliau isvargusi uzmiega po 2 3 valandu vel tas pats.emiau nusitraukineti nes pamaitinti beprasmiska.is buteliuko lengviau bet tie rekimai klykavimai vistiek niekur nedingo tik sumaitinti pavyksta daugiau.beje tokia pati problema buvo ir mano sunui.del to su sunumi gulejome ligonineje del to kad eme isvis nevalgyti vos paemes kruti zviegdavo nesavu balsu.su buteliuku budavo tas pats.nieko mums tada nerado.sveikas-issaugs,o maitinkit prievarta pipete.taip ir kankinomes iki 3men kol pradejau primaitinti su gydytojos leidimu nes svoris krito.4menesiu jau gere misinuka bet tik kambario temperaturos.dabar tas pats vyksta ir su dukryte.labai noriu maitint savo pieneliu ir butent is kruties.nusitraukineti atsibodo ,o ir maitindama is buteliuko nejauciu tokio malonumo kai zindau pati.nakti valgome is kruties be problemu.ka daryti kad tu problemu nebutu ir diena?kai tik nustoju nusitraukinet ir vis siulau kruti ima mazeti pieno.naudojame nuo pilvo putimo sab simplex ,gerasias bakterijas daktares paskirtas,masazuojame ir pries matinima sildome pilvuka vysniu kauliuku pagalvele. padekit!patarkite ka nors
O jei megintum zadidnti truputeli anksciau kol dar labai neisalkusi ir siulyti kruti? Tokie mazuciai jie neturi kantrybes, ir ne retai verkia ir pyksta kol pilnai nepasisotina. Pilvelio diegliai labai tiketina vakarais, gal pameginti kitokius lasiukus. Esu skaicius mamytes isbando keleta rusiu kol atranda kurie jos mazyliui palengvina pilvelio beda. Dazniau gulekit ant pilvuko ar tiesiog ant krutines. Mamos siluma ir sirdies plakimas vaika ramina, ir kai ramesnis siulykit kruti vel.
Sveikutes
reikia patarimo
iki siol savo mergytei daviau valgyt is buteliuko, nes neeme krutines, klykdavo po 2 val ir tada siek tiek pavalgydava, uzdaras ratas nuo gimimo, na ne nuo pat, nes man tik 4 para pienukas atsirado, iki tol daviau misinuka, tai ko gero pripratus buvo prie butekiuko, o kai vakas tiek klyke, ir man verkt norejosi, nusprendziau nusitraukineti ir duoti is buteliuko, visi pyksciai baigesi(dar pamirasau parasyti kad gime mazute, tai galvojau kad ar sunku ar tiesiog tingi traukti is krutines).
Va o visa ta laika bandydavau vis duot krtine, kartais paimdavao o karstais ne, siandien jau kelis kart paeme be pyksciu, tai sakau gal nebereiks buteliuko, bet nzn dabar pati, jauciuosi kaip katik pagimdziusi, ir nzn ka kaip daryti.... 1) nzn nei kiek besuvalgo, kaip duoti, ar viena ar abi 2)kas kiek duoti, su buteliuku ismiegodavo po 2 , 3h, dabar bijau kad nebeismiegos 3)nzn ka daryti nuciulpe krutine visai, dar kraujas nebega, bet kraujosruvos atsirado begalo skauda, skaudedavo siek tiek ir kai traukdavau pientraukiu(elektriniu) bet dabar, nzn ar benoriu pati maitinti ar toliau zaist su pientraukiu, kaip padeti speneliam???
gyvenu ispanijoj, jei kokie vaistukai lietuviski cia nerasiu, bet gal galit ka patarti, is anksto Aciu
Asta0607 parašė:
1) nzn nei kiek besuvalgo, kaip duoti, ar viena ar abi 2)kas kiek duoti, su buteliuku ismiegodavo po 2 , 3h, dabar bijau kad nebeismiegos 3)nzn ka daryti nuciulpe krutine visai, dar kraujas nebega, bet kraujosruvos atsirado begalo skauda, skaudedavo siek tiek ir kai traukdavau pientraukiu(elektriniu) bet dabar, nzn ar benoriu pati maitinti ar toliau zaist su pientraukiu, kaip padeti speneliam???
Dziugu, kad nepasiduodi ir stengiesi susitarti su dukryte.
Tikrai visko ismoksit, gera pradzia jau padaryta!
Vaikelis zino geriausiai KIEK reikia suvalgyti. Negalima normuoti MP (kaip tai daroma su misiniais). Juk ir suauge viena kart valgo sociai, o kitakart nori vos uzkasti. Taip ir kudikiai - jie patys turi nuspresti kada gana. Glausk prie kruties taip ilgai, kaip mazylei norisi ir kol ji PATI paleis kruti (ar uzmigusi isstums speneli liezuviuku).
Pirmais menesiais vaikutis turi zisti ne maziau nei 8-12 kartu per para (tiek diena, tiek ir nakties metu).
Idealu, kai vieno maitinimo metu siuloma viena krutis. Antraja siulyti tik tokiu atveju, jei prie pirmosios praleido ne maziau 15 minuciu ir atrodo, kad vaikelis dar nepasisotino.
Speneliu skausmas reiskia, jog neteisingai paduodi kruti, t.y. mazyle CIULPIA speneli, o turetu ZISTI KRUTI.
Taippat labai svarbu, kad zindydama patogiai isitaisytum , kad vaikutis butu nesusirietes, neuzriesta galvyte, kt. Pries apimdama kruti dukryte turi pirmiausia laaaabai placiai issizioti (tarsi ziovautu). Speneliu svelniai paliesk apatine lupyte ir atsitrauk, o kai placiai issizios - pritrauk mazyle prie saves (ne pati lenkiesi!). Burnyteje turi buti ne tik spenelis, bet ir didzioji dalis areoles (rudas laukelis aplink speneli) (ypac apatine dalis), mazyles apatine lupyte atvipusi.
Uzgydyti spenelius labiausiai padeda padeties taisymas, taippat MP, pateptas ant speneliu ir oro vonios.
Jei norisi tepaliuku, tinkamiausias naturalus Lanolino tepalas (pvz Lansinoh).
Sekmes
Jums tikrai pavyks! Jei dar kils klausimu - drasiai rasyk.
Kaip teisingai paduoti kruti (ne speneli!) gali pasiziureti siuose video:
www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13
na as vis vargstu
prisidirbau su kmynu arbata
krutine pilnut pilnutele, sukietujusi...kadangi duodu valgyt tik is vienos kruties, tai galvoju ar nereikia kitos nusitraukti, biaju kad neatsirastu guzai...ar nepakenks laukimas iki kito maitinimo...ar visgi nusitraukti, kol palengves krutine?
Jei labai nesmagu, galima siek tiek nutraukti, bet tik vos vosbrigeliukas parašė:
ar visgi nusitraukti, kol palengves krutine?
as nusitraukdavau iki tokio jausmo kol nebera to verzimo krutyse ir pasaldydavau . Per kelias dienas susitvarke. Ir saugoti krutine kada ji pilna, tada ypac jautrios pino liaukos, lengva pazeisti, persalti, neuzmigti ant pilvo kad neuzspausti, taip pat patogi liemenele.
labas mamytes, pas mus yra klausimelis gal kuri yra su tokiu dalyku susidurusi ir man pades ar paaiskins. nuo pat mazu dienu mano mazoji nebuvo didele valgytoja ir siai dienai ji tokia pati, jei MP galetu ir nebuti, nes jei as nepasiulau tai jei jo nereikia,nulis emociju. mano krutys visada pilvos, kolkas jis nesibaigia nes maziukei kruti siulau vos ne per prievarta nuo pirmu dienu,valgom pieneli keturis-penkis kartus per diena plius dar keleta kartu per nakti. valgom etapasi su petraukom su dainom ir zaidimais, zodziu man tai jau kancia o nebe malonumas, bet as esu labai tvirtai nusiteikusi su ja zaisti tol kol ji visai papuko nebepripazins, buna momentu kad tik pamato kruti ir pasipila asaru pakalnes kad nenori, bet kai isiulai tada geria, kodel taip yra? siu metu jau 2 dienos kaip ji man pienelio visai nebegeria, tik apzioja, vos ne taip kad na jei mama nori tai as papuka paimsiu, bet negersiu, tenka pienelio nusitraukti, nes krutys lieka kaip akmenys. kodel taip yra? pilvo neskauda, gal dantukai kalasi, nes kolkas turim tik du ir taip paciai buvo kai jie kalesi. o gal jei pienelis neskanus, gal jis kaip nors keiciasi per "gerasias dienelias" nes man jos kaip tik prasidejo.bukit geros padekit man susivokt, nebezinau ko griebtis, o maitinti savo mazaja labai noriu....
3 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
105 testuotojų vertinimai