Kristiliuke 23 Klp. parašė:
Sveikos mamytes
esu svieziai iskepta mamyte ir po kol kas su maitinimu gana prastai mums sekasi
visi akuseriai skirtingai aiskino kaip maitinti, tai jau net nebezinau ko ir klausyti ir kaip daryti
siuo metu valgom kas 3h, po 15min is papulio ir tada damaitinu misineliu, taip patare vakar sesele atejus i namus, nors man tai nelabai logiskai atrodo, nes kiek skaiciau tai reikia kaip tik kuo ilgiau prie krutines laikyti, kad pieno pradetu daugeti, bet nusprendziau pamegint dienele viena, kad paziureti kas gausis, nes kiek stengiaus ilgai laikyti tai daugeti nepradejo, net sakyciau mazeti buvo pradeja, nes su pientraukiu isejo nusitraukti per abi krutis tik 20-30ml
vakar vakare meginau tai jau biski daugiau, per valanda nusitraukiau 50ml, bet irgi dar labai mazai, dar kai vaikas pas mane labai pavalganti
ka mamukai galetume patarti daryti? kaip visgi yra efektyviausia padidinti pienuka?
Sveikute, ech sunkus tas pirmas menuo.
Prisimenu.
Pirmiausia tai reiketu pagal vaiko poreiki maitinti, tai vos tik pamatai, kad lupytem iesko, liezuviuka kaiso, ir duok, kad daugetu.
Del to ilgumo, daug kas sako, kuo ilgiau, tuo daugiau pienuko... Is savo patirties pasakysiu, kad pienukas gamina, tik kai aktyviai vaikas zindo (aisku, tai ne taip paprasta suprast), bet kai "miega" ant papulio, to pienuko gali ir mažėti, o ka daryti: per daug neprirengti vaiko kai valgo, kaitalioti padetis, jei labai megsta uzsnusti, net vieno maitinimo metu keisti padeti, kai jau ne taip aktyviai zindo siek tiek pakelti ir paspausti kruti, kad spaudimas didesnis krutyje gautusi, tada matysi, kad aktyviau zinda.
Be to, stenkis, kad kuo teisingiau apziotu speneli, va sitam puslapy ant visu kameru spausk ir visus filmukus perziurek
www.breastfeedingonline.com/newman.shtml
Plius uzsidek nuoguti ant nuogos krutines pries maitinima (kaip po gimdymo dejo)-pats lengvaiusias metodas ir efektyvus.
Paziurek, gal nebereiks ir misinio, o jei reiks, tai dar po misinio reikia pieno dar nusitraukti, nes kitaip smegenys negauna info, kad pieno truksta ir jo tikrai ziauriai mazeja.