ingava parašė:
![]()
Super, mamytei mažiau streso bus, kai tėtis vežios į darželį
![]()
Pas mus tas pats, vyrui tenka vakariene daryti, nes mazoji prie mamos prilipus
ingava parašė:
![]()
Super, mamytei mažiau streso bus, kai tėtis vežios į darželį
![]()
Pas mus tas pats, vyrui tenka vakariene daryti, nes mazoji prie mamos prilipus
Kas liecia puodo reikaliukus, mums svarbiausia buvo pagauti i puoduka pirka kaku, nes daina sugalvojom kad mazius issedetu ilgiau ant puoduko. Zinoma pagavus kakuka ji nunesem i tualeta ir pasakem ate ate:). Tad maziui labai patiko sis procesas ir jau pasipraso kai kaku nori;) bet avariju buna
karinaite_ parašė:
Maniske nei girdeti apie puoda nenoriir niekada nenorejo, jai 1min isedeti vienoj vietoj didelis isukis! Anksciau kai brolis sesdavo ant puodo, tai ir ji iz kom…
na kaip ten man sakė atsipalaiduot gal ir atsipalaiduočiau ir į galvą ne imčiau, jei matyčiau, kad ji tikrai dar nesuvokia esmės ir panašiai, bet kad ji puikiai viską supranta, čia koks mėnuo atgal dar kai šilta buvo, tai ji išvis pas mus plika subinyte lakstydavo po namus tada išvis nebuvo problemų, kai užsimanydavo eidavo pati ant puoduko ir mažą ir didelį reikalą daryt, problema būdavo tik jei neužmatai kad buvo didelio reikaliuko ir paskui su tuo subiniuku nenuvalytu kur nors jau sėdi
bet kai pradėjom kelnytes mauti atvėsus orams, tai ji pradėjo su jomis ant puoduko sėsti, bet sėsdavo, ir kai sušlapdavo tai ateidavo nelaiminga jau, o dabar sakau kažkas nutiko tokio kad jei tas šlapumo jausmas nesukelia visiškai diskomforto tai ir įdomu kaip į tai reaguoti ir ką darome negerai.. o jeigu atsipalaiduosiu, kaip kad rekomenduoja tai paskui ir vaikšto 3-4 metų vaikai su sauskelnėm, o mamytės tik numoja ranka, kad ateis laikas ir pats atsisakys, na mes truputį kitos nuomonės
o ji jau tikrai pakankamai protinga, pati stebėjau kai išliejo šiek tiek vandens iš puodelio, nuėjo į vonią, pasiėmė šluostę kur valom dulkes ir išvalius viską vėl padėjo atgal arba radus tuščią maišelį jį nunešė ir padėjo būtent ten kur mes laikom šuniukui kai vedam į lauką
Puodo poreikis gal ir nuo vaiko dar priklauso. ☺️ Žinoma, labai daug kantrybės kainuoja. Laaabai. Kaip kažkuri rašė, ne kartą kraujas virė ir man. ? Tačiau aš laiminga šiuo klausimu, jau daugiau nei prieš 3 mėn mūsų panelė be sauskelnių dieną naktį, namie ar lauke. Pati sėdasi, kartais patingi ir pagalbos prašosi, jog nurengti ir pasodinti.
Jei įdomu, tai patarti tik tiek galiu, kad apsišarvavus kantrybe reikia tiesiog padėti tašką sauskelnėms. Ir savaitė dvi, kai vaikas pajutęs diskomfortą vis viena bent post factum pradės sakyti/prašytis. Išvykus reikia turėti puodą (mes kelioninį naudojame). Žinoma, visada neprošal atsarginiai rūbeliai. Ir mums dar būna tų pavienių avarijų. Nežinau nuo ko priklauso: savaitę sausa, kitą vos ne kasdien ar net keliskart dienoj po avariją. Darželiuose pan taktika. Ir, kiek žinau, veiksminga. ?
Aš saviske rytais pasodinu ant puodo padaro sysiu , kartais uztaikau momentą kada pradeda stenet tada vėl greit ant puodo sodinu , o taip irgi net žiūrėti nenori i ta puodą , nenori sėdėti , per prievarta irgi nesodinu , nes po to iš vis sunku prisiprasyt , kad atsisėsti ir kanors padarytu , ji taip pat supranta esme ką reikia daryt su tuo puodu ir leles sodina , o pati va dar nenori , nupirkom ant klozeto apsauga ir laiptuka , kad uzliptu , galvojom bus gal jai įdomiau ant klozeto daryt , bet bijo , tai va taip ir mes gyvenam dar su pampiais , šiais metas i darželį ne eisim tai dar yra laiko mokytis iki kito rudenio ?
toressa parašė:
na kaip ten man sakė atsipalaiduot gal ir atsipalaiduočiau ir į galvą ne imčiau, jei matyčiau, kad ji tikrai dar nesuvokia esmės ir panašiai, bet kad ji puikiai vis…
As tai per daug nesureiksminu sito reikalo, na iki 4metuku gal jau ir ilgokai, bet mano sunus be keliu menesiu 3metu buvo kai atsisakem pampiu, uztruko maziau nei savaite, ir dabar per daug nestresuoju..per prievarta verkiancios gi nelaikysiu ant puodo
toressa parašė:
na kaip ten man sakė atsipalaiduot gal ir atsipalaiduočiau ir į galvą ne imčiau, jei matyčiau, kad ji tikrai dar nesuvokia esmės ir panašiai, bet kad ji puikiai vis…
Jie visi protingi, isvardinti megdziojimo darbai budingi tokio amziaus vaikui, bet visi skirtingi, as ne vieno nespaudziau, bet vienas prasesi ant puodo nuo 8 men, o kitas tik beveik 2 m. Todel as zinau, kad viskam turi ateiti savas laikas. Gal kazkuriam vaikui tas laikas tik 4 m, bet tai nereiskia, kad tas vaikas ar jo mama kazkokie blogesni. Niekas nesako, kad jau reikia apleisti ir laukti tu 4 m, bet nereikia is to ir tragedijos daryti, o tuo labiau pykti ant tokio mazo vaikiuko.
Mano sesuo siuo metu dirba aukle, dvynukams 2 m ir 3 men. Ju mama jau pries 6 men is principo liepe nedet sauskelniu. Mergyte puikiai iprato prie puodo, viskas tiesiog puikiai, o berniukas istisai daro i kelnes, nei tevu, nei aukliu pastangos nepadeda, viskas sumyzta, o jo mama nesugeba priimti fakto, kad jis nepasiruoses ir toliau vaika traumuoja.
Todel nesiparinkit jus, dziaukites, kol jie tokie mazi, uzaugs, tai tiek ir tematysit
O uzauga be proto greitai.
Na pas mus su puoduku nejuda reikalai. Pries gimdyma buvau pradejus mokinti, bet sosiodavo kur panorejusi ir kada panorejusi. Nusibodo sliauzoti po grindis ir pasidaviau. Dabar kaip ir supranta kad padaro kaku, nes pranesa priejusi, kad jau turi. Buna ir sysiu pasako kad padaro, bet viskas i pampi. Kartais klausiu ar nori kaku, sako jo. Pasodinu ant puoduko, tai ji ten vaizduoja kad kakoja, stena. Atsistoja ir buna tuscia, tik nusisuku ir jau ziurek 5 cm nuo puodo sudas guli ant grindu.... dabar mai pradesim leist i darzeli jei viskas ok galvoju ten atpratins. Net jei ismokinciau dabar but be pampio kaip ji darzeli pasiprasytu? Jum jos ten neklausines kas puse h ar nori ant puoduko.
SimaB parašė:
Na pas mus su puoduku nejuda reikalai. Pries gimdyma buvau pradejus mokinti, bet sosiodavo kur panorejusi ir kada panorejusi. Nusibodo sliauzoti po grindis ir pasid…
Maniske irgi supranta, ateina ir rodydama pirstuku i uzpakali sako kaka
bet kas is to jei ant puodo nesiseda...o be to ir pranesa jau kai reikalai padaryti!
karinaite_ parašė:
Maniske irgi supranta, ateina ir rodydama pirstuku i uzpakali sako kakabet kas is to jei ant puodo nesiseda...o be to ir pranesa jau kai reikalai padaryti!
Tai va va :D. Galvoju kai jau reiks yada ir atsisakys. Aisku po biski reiks jau mokinti, bet neforsuoju labai. Jai jau paciai tas kakis nemalonu ir pampi kartais plesiasi. Tai gal jau ilgai netruksim
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai