2017.01.24 23:35 (prieš 9 m.)
KristinaV. parašė:
Klausiu, nes as jau pati nebezinau kaip saviski i lovyte grazint. Miegojo visalaik iki 8 men, kol.neisvaziavom atostogoms. Grizom ir viskas, tik padek ji i lovyte, …
Aš šiandien paskaičiau dar vieną protingą straipsnį, kuris paneigia tarybinius "pripras" ir "mamyčiukas" tezes. Tai man ramiau, sako jokiu būdu negalima ignoruoti vaiko verksmo ir iki 1, kitur rašo net iki 3 metų suteikti besąlygiško švelnumo ir meilės, tai ir nekvestionuosiu ar jam tikrai dabar reikia, kad aš jį supčiau.. Man nesunku, jog jis miega su mumis, nesunku maitinti kas 15min, aišku akys varva, nuovargis yra, bet reikia tai reikia. Tik aš vis skaitau skaitau, o realiai bijau pramazinti tą laiką, kai jau iš tikrųjų pripras ar bus padaryta kažkokia žala pradiniam auklėjime.
Bet kuriuo atveju logiškai mąstant ką vaikas gali išmokti ar suprasti kai yra nekreipiamas dėmesys į jį, tai anoks čia savarankiškumas, man čia tik su abejingumu asocijuojas arba kad nesikreipk į tėvus pagalbos.
Jūs gal kaip nors lovytę šalia prisistumkit, kad kaip sakoma viena koja pas Jus būtų. Ir vėl gi kas lengviau ar miegoti kartu ar keltis nuolat ir migdyt? Aš jau sakiau šiandien grįžtam į savo lovą, pasiimsiu tą savo mazgą ir ką.. gal toks kažkoks etapas, kad reikia artumo,saugumo, nes ant rankų gerai,lovytėj blogai,o lovoj su mumis gerai.. Domas irgi kažkur nuo panašiai miegot su mumis pradėjo. Nu gal nuo 9mėn labiau. Man dar gydytoja sakė gali būti košmarai. Ir išties būna atsikelia naktį ir tiesiog verkia,raudoja net. Supaisysi tuos kleckiukus. Taip džiaugiausi pirmus mėnesius, kad vaikas pats užmiega..ir te kad nori