2023.09.28 20:07 (prieš 2 m.)
Liute91 parašė:
Moterys, kad jau prakalbom apie pinigus.. iš karto pasakau - jokio smerkimo dėl kiekvienos pasirinkimų, bet kadangi šeimoje nutiko tokia situacija, kad reikia skubi…
Neduosime jokio kyšio tikrai. Nenoriu nei, kad mes patys save žemintume nei medikų žeminti. Kiekvienas iš mūsų, manau, kad turime prisidėti prie to, kad kyšiai nebūtų norma kažkokia. Pvz beveik prieš šešis metus, kuomet gimdžiau Santaros klinikose, mano vyras prisiklausęs draugų patarimų, įsidėjo grynų pinigų, esą reikia duoti ir pan. Bijojo, kad nesuteiks gal reikiamos pagalbos, aš nežinau. Bet vyrui aš griežtai pasakiau, kad jeigu nenori su manimi pyktis tokią dieną, tada jokių davimų net minties! Jis dar ten galvojo, galvojo. Sakau galiu paklausti aš akušerės jeigu tu nori. Ir taip paklausiau, kad vyras aiškiai girdėtų. Sakau: atsiprašau, o mes čia liksim kažkam skoloje už paslaugas ar pan. Ji priėjo prie mūsų sako: turite vaikeliui rūbelius, kojinytes, auto kėdutę ir pan? Atsakom, kad žinoma. Sako: tuomet jūs viską jau turite ką reikia ir už nieką čia, kas bus suteikta nebūsite skolingi, kad kalbų tokių nebūtų. Ištikro čia ne žodis į žodį, ne citata, bet esmė tokia. Net pačiam vyrui pasidarė gėda, kad taip dėl jo užklausiau. Bet manau, kad tokia patirtis jam gera ir apie tai net nemąstys daugiau...
Pamenu pati praktikoje buvau ir artimieji grūsdavo į kišenes pinigus, ten tuomet gal 10lt ar 20lt kiti daugiau... Patys kiša ir turiu aš bėkti nuo jų, traukti iš kišenės pinigus ir grūsti jiems atgal, nu vaizdas klaikus.. Aš studentė su baltu chalatu, jiems atrodo reik duoti neva kažką geriau padarysiu. Fu fu. Žinau iš nuogirdų, kad yra dar tokių gydytojų, slaugytojų, kurie ima ir dar patys pareikalauja. Bet tikiu, kad kuo toliau, tuo mažiau bus. Tai va.