Teja3 parašė:
Mano visai negugavo. Nebuvo ir nėra skiemenų. Tai dabar pas mus ir yra didelė problema su kalba, nes nieko nesako ir nekartoja, nemėgdžioja.
Sveikos,
Paskaitykit dar ir dar kartą šį Tėjos komentarą. Čia labai daug tiesos. Laaabai svarbu jūsų pačių emocinis laukas. Nerimas nepadeda.
Aš esu ta, kuri simptomų mačiau labai daug. Ir ne taip, kaip “nu jo, gal to ir nedaro, bet truputį daro...” ir panašiai. Buvo daug ryškių simptomų: nežiūrėjo į akis, žvilgsnio vengė, jokios šypsenos laaabai ilgai (vos tilpom į kraštutinę normą), negugavimas. Jau dabar net neatsimenu visko, bet čia TD rastumėt. Bet vėlavo beveik viskas. Žliumbiau žiauriai!!! Buvau tikra 100%, kad vaikas autistas. O visi sakė, kad išsigalvoju.
Reziumė:
Mano mažyliui metai ir mėnuo. Šiuo metu manau, kad mano mažylis visiškai sveikas. Daro, ką turi daryti pagal amžių. Tiesiog buvo sulėtėjus raida. Nenorėjo šypsotis ir nesišypsojo
Autizmas, tai smegenų neuronų jungčių nebuvimas. Bet mes apie autizmą dar žinome tiek nedaug! O gal jau rytoj išgirsime žinią, kad autizmas pagydomas!
Mano atveju, mano baimės nepasitvirtino. Bet... Kiek yra atvejų, kai vaikas vystosi visiškai normaliai o apie 3čius (nebūtinai, nes gali tai nutikti bet kada, juk autizmas nustatomas ir 6metų ir 68metų žmogui) metus įvyksta regresas ir vaikas staiga nereaguoja įvardą ir nebemoka to, ką mokėjo!..
Tik noriu pasakyti, kad gerai, kad stebit mažylius. Bet dėl jų pasistenkit nepanikuoti. Viskas bus gerai. Džiaukitės savo angelėliais.
Linkėjimai.