2018.02.15 15:20 (prieš 8 m.)
Yra tam tikras kiekis angliavandenių, kuriuos galima suvartoti per dieną. Šitas paveiksliukas parodo, kiek tam tikrame kiekyje produkto yra angliavandenių ir į kaip galima keitalioti tos grupės produktus. Aš asmeniškai, pvz su duona, jau seniai praktikuoju žiūrėti parduotuvėj ant etiketės, kiek cukraus ir angliavandenių turi duona, nes pvz yra duona,kuri neturi pridėtinio cukraus (Vilniaus duona, Jorės (būna Maximoj)), dabar, kai matuojuos cukrų, parduotuvėj visada perskaitau etiketėj, koks angliavandenių ir cukraus kiekis tam tikrame kiekyje produkto. Tikrai neatsisakiau visko, valgau panašiai, kaip ir valgydavau, tiesiog stebiu etiketes. Aišku, teko atsisakyti saldumynų, bet galima atrasti "sveikų" alternatyvų kaip pvz RIMI yra skyrius, kur be gliuteno, be pridėtinio cukraus, tai iš ten sausainius perku. Yra diabetikų skyrius parduotuvėse, kur galima kažko rasti.
Aišku gal pas mane nėra tokia bloga situacija (kadangi prieš valgį mano cukrus yra pastoviai apie 4,4.o matuojuos jau savaitę 2 valandas po valgio tai būna ir 4,9, ir 5,6 daugiau 6 nepakyla), nes ir ledų suvalgau ir pieno produktus, bet esmė tame, kad reikia žiūrėti nuo ko labiausiai tas cukrus šokinėja ir žinosi, ko reikia atsisakyti. Tiksliai žinau, kad grynai tų įprastų saldumynų valgyt kolkas negaliu. Ir dar, endokrinologė griežtai uždraudė vaisius po 16 valandos.