2016.12.20 14:55 (prieš 7 m.)
kirute parašė:
Mamytes, kurios neskiepijot vaikuciu, kaip isaiskinot savo seimos gydytojai, jog atsisakote skiepu? Beje, ieskau naujos seimos gydytojos, kuri zinotu daugiau tiesu …
Pirmiausia pati sau atskykite į klausimus, kodėl neskiepijate. Surinkite informaciją apie tas ligas, nuo kurių skiepija, kokios gali būti jų pasekmės, kokia tikimybė jomis susirgti, kokia tikimybė susirgus rimtai nuketėti, kokios gali būti skiepo pasekmės, kokia tų pasekmių tikimybė, nuo ko didesnė tikimybė nukentėti (nuo skiepo ar ligos). Kai pati sau žinosite atsakymus, nebus baisios bei daktarės nei vyrai (mamos už savo vaikus kaunasi kaip liūtės )
Gydytojams neprivalote nieko įrodinėti, nes tai Jūsų vaikas. Gydytojai šiais laikais yra medicininių paslaugų verslo dalis, jų reikalas yra siūlyti Jums medicinines paslaugas (vaistus, skiepus, tyrimus, procedūras). Jūsų reikalas jų pasiūlymus priimti arba atmesti. Nieko niekam nereikia įrodinėti.
O šalutiniai skiepų poveikiai yra nebaisūs tik tiems, kas su jais nėra susidūręs artimoje aplinkoje. Netiesa, kad nebūna rimtų pasekmių. Mano pačios vaikui taip yra nutikę, todėl galiu patvirtinti, kad Lietuvoje rimtų pašalinių poveikių neregistruoja. Esu ir gidėjusi artimoje aplinkoje: pvz.: mano kaimynės vaiko auklės anūkas mirė 1 mėn amžiaus po skiepo, tai įvyko Vilniuje prieš maždaug 3 metus (ar ką nors apie tai girdėjote? žinoma ne, Lietuvoje gi rimtų skiepų pašalinių poveikių nebūna).