2022.01.02 15:07 (prieš 4 m.)
Volunge parašė:
Matau Jus lapkritinukuose. Sakykit, kaip priėjot iki disc testo, kodėl atlikote? Kokius neįprastumus pastebėjote? Aš vis nuo kūdikystės blaškausi raidos klausimais,…
Sveiki, na matot negaliu pakomentuoti, nes skirtinigi mūsų požymiai 🤭 aš visada pastebėdavau, kad vaikas atsilieka raidoje, bet labiausiai nerimavau, kad iki šiol nei žodžio neišgirdau. Tik savo kalba šneka ir nesuprasi ką 🤭 daktarės dar birželį klausiau ar normalu, kad nekalba, bet sakė normalu, sako nešneka, nes su vaiku reikia užsiimti ir pan. Žodžiu 🤣 pradėjom nuo rugsėjo eiti į darželį, tai adaptacija pas mus iki šiol labai bloga, būnam darželyje tik pusvalandį ir iki šiol visada verkiam... lapkričio viduryje, aš klausiau aukletojos kokia jos nuomonė į vaiko elgesį, adaptacija žinau, kad gali ilgai tęstis, bet sakau, kad nekalba ar labai blogai. Tai aukletoja nuramino, kad dar iki tryjų metų galim laukti drasiai, bet tada paklausinėjo kaip namie elgiasi, ir pan. Ar supranta, kada kviečiu rankas plautis ir pan. Tai pati aukletoja paklausė manęs ar žinau kas yra autizmas. Na tada supratau, kad gali būti tikrai labai blogai ir užsirašiau pas daktarę, daktarė mus nusiuntė pas psichiatrą, o psichiatras nusiuntė pas psihologą. Ten atlikome testą per 3 apsilankimus. Ir va gavome atsakymą. Kol kas nelabai žinau kas bus toliau... o šiaip mano draugės vaikui 3 metukai ir jis autistukas (patvirtinta diagnozė) ir aš visada lygindavau panašų elgiasi. Man aplinkiniai sakė, kad ne, viskas gerai, o šeimos nariai sakė, kad čia reikia tiesiog vaiką labiau mokyti ir viskas bus gerai 🤣 simptomai labiausiai yra tokie, kad nešneka, nevisada atsisuka kai kvieti vardu, atrodo, kad negirdi, arba nenori pažiūrėti. Niekada pirštukais nieko nerodė, net neprašo kai kažko nori. Nuo kudikystės plasnoja rankomis. Sunku sukaupyi dėmėsi žaidimuose, o sudominti dar sunkiau. Lauke be vežimo neišeinam, o jeigu išeinam tai pati nevaikšto su verksmu prašosi ant rankų. Ignoruoja kitus vaikus. Ir aš vaiko nesuprantu, o jis manęs. Dabar stengsiuos ieškoti pagalbos sau, kad padėti vaikui.