erixe parašė:
Visiskai nesidomi![]()
Nusupratau- kas nesidomi kuo?
Nes ką tik sakėt, kad reikia pirkti visko po 2, vadinasi, vyresnis nori/domisi mažiuko barškučiais? Ar aš klįstu.?
erixe parašė:
Visiskai nesidomi![]()
Nusupratau- kas nesidomi kuo?
Nes ką tik sakėt, kad reikia pirkti visko po 2, vadinasi, vyresnis nori/domisi mažiuko barškučiais? Ar aš klįstu.?
elegry parašė:
Nusupratau- kas nesidomi kuo?Nes ką tik sakėt, kad reikia pirkti visko po 2, vadinasi, vyresnis nori/domisi mažiuko barškučiais? Ar aš klįstu.?
maziukas nesidomi barskuciais :)jam reik brolio masineliu
erixe parašė:
maziukas nesidomi barskuciais :)jam reik brolio masineliu![]()
aaaa
nu tada suprantu, sutaupot ant barškučių
vvvvv parašė:
Va, kokios saunuoles mergaites..![]()
O, maniskis, maziausiasis iki dabar nakti nemiega...siaip jau pripratau, bet is pradziu tai irgi ne ka geriau jauciausi..kaip vaiduoklis!..
![]()
As ir su viena taip jauciausi
Dar kelias po kokius 4 kartus. Jei i tarpus nesiblasko, galiu issimiegot padoriai.
Kaip su dviem reiks, baisu net pagalvot. Iki to laiko bandysiu dukra ismokyt miegot istisai ir paciai uzsimigdyt.
Kaip su dviem reiks, baisu net pagalvot. Iki to laiko bandysiu dukra ismokyt miegot istisai ir paciai uzsimigdyt.
Aš manau, tikrai sugebėsit išmokyti, laiko dar yra. Svarbu, kad turėtųmėte planą ir jo laikytumėtės. Kai sužinojau, kad laukiuosi, mytei lygiai metukai buvo. Tada iškarto viską apsvarsčiau- iki tada turiu nutraukti žindymą (dar aktyviai žindo tuo laiku), iki tada- išmokyti miegoti visą naktį (turiu patirties iš 2 vyresnių vaikų, tai nebuvo taip sunku), dabar planuose- perkelti miegot į kitą kambarį (su sese) -ir kad bent 2 mėn. iki gimdymo būtų pratinama ten miegot. Tiesiog reikia daryt viską palaipsniui ir nuosekliai, jokiu būdų ne staigiai- per vieną sav. iškeli, per kitą- gimsta mažiukas.. kad nebūtų (arba kad būtų kuo mažiau) streso. Jei dar maitinant vyresnę, tai ji ir nemiegos visą naktį, kol maitinsit. Turit ir tai įvertinti. o šiaip palaipsniui išmoksta tie vaikučiai miegot patys visą naktį
TIk kantrybės
Elergy, kaip pratinot vaikus ismiegoti visa nakti? Maitinu dar pati, iki 20 savaites planuoju nutraukt. Dabar belike naktiniai maitinimai. Ji uzminga ir su tutuku, bet tas miegas buna trumpas ir neramus. Pavalgius pieno miega ilgiau ir ramiau. Nutraukus maitinima noriu ipratinti miegoti savo lovytej. Nuo gimimo miegam kartu, siuo metu pusiau - pristumta lovele nuimtu sonu. Miega tai ten, tai panorus atlekia pas mane.
Fatiga parašė:
Elergy, kaip pratinot vaikus ismiegoti visa nakti? Maitinu dar pati, iki 20 savaites planuoju nutraukt. Dabar belike naktiniai maitinimai. Ji uzminga ir su tutuku, bet tas miegas buna trumpas ir neramus. Pavalgius pieno miega ilgiau ir ramiau. Nutraukus maitinima noriu ipratinti miegoti savo lovytej. Nuo gimimo miegam kartu, siuo metu pusiau - pristumta lovele nuimtu sonu. Miega tai ten, tai panorus atlekia pas mane.
O kiek kartų ji pas jūs dar valgo naktį? Aš irgi iki 20 sav. buvau susiplanavus nutraukti, ir gavosi, netgi anksčiau. O šiaip patarčiau pradėt praleist patį pirmą naktinį maitinimą- na tarkim, užmiega prie papo, o tada po 2-4 val.(nu kaip pvz.) prabunda valgyt. Va tą maitinimą reikėtų pirmą pašalinti. Kaip? na tiesiog aš paimdavau ant rankų ir stengdavausi pasupt, panešiot. Pirmas dvi naktis rėkė, neslėpsiu
bet jau trečią naktį neprabudo to maitinimo. Siūlyčiau taip padaryt, o po kokios savaitės- 1,5 - su sekančiu lygiai taip pat pasielgti. Žiūrint į tai, kiek jų išviso naktį yra. Šiaip jau tokio amžiaus vaikas prabunda ne iš alkio, o iš įprasčio, iš noro pabūti prie mamos. Aš tai dėdavau atgal į jos lovytę miegot. Na visaip pasitaikydavo- būdavo, neeina į savo lovą, nors tu ką, o būdavo- ir miega ten toliau. Tiesiog reikia visgi pabandyt ją ten padėt- o ar pasiliks, ar ne- čia jau kitas etapas.
Nerekomenduočiau nuo papo pratinti prie buteliuko - man taip su vyresne buvo- tai kiek vargo po to, kol nuo buteliuko atpratinom!!!
o patį paskutinį reikia nutraukti maitinimą ant nakties- na prieš naktinį miegą kuris, jei užmiega prie papo. Aš tiesą sakant, jo labiausiai ir bijojau, galvojau- bus tragedija... Bet nieko. praėjus maždaug mėnesiui po visų naktinių maitinimų nutraukimo, buvo likęs tik šis. bet ir ji taip patraukdavo -ne per daugiausia to pieno, tuščia tokia krūtinė jau buvo. Tai tiesiog vieną vakarą kaip visuomet, po maudynių klausiu- Valgysi pienuko? ji kažkaip nesureagavo, neatbėgo. Aš patylėjau., bet taip ir užmigom, be papo -šiek tiek tiesą teko pasupt panešiot ilgeliau. Antrą vakarą vėl pasiūliau pieno-bet ji vėl nesusidomėjo, užmigom be jo. O trečią jau nebesiūliau tiesiog.
Aišku, ir po šiolei vakare labai užtrunka, kol užmigdom- ir apie 30 min, ir 45 min būna "prastitąsom"... Sėdžiu, niūniuoju lopšynes, glostau visaip- na pan .
bet va dar yra pliusas tokio lėto nutraukimo - kad krūtinėje pieno gamyba savaime palaipsniui mažėja ir nebeskauda poto jos. Man tiesiog matyt nustojo pienas gamintis, ir viskas.
Na nežinau, ar aiškiai aš čia parašiau , gal ir nelabai
Svarbiausia aišku, čia kantrybė, ir jei jau vieną vakarą nedavėt- tai kito irgi nebeduot. Tikiuosi, pasiseks
Aiskiai, labai aciu! As dieninius taip irgi palaipsniui mazinau, tik viena karta pajutau tempima krutyje. Reik pamazu nuiminet.Stengiuos maitinti nakti tik 2 karta (be uzmigimo), bet, jei noriu ramaus miego, tenka maitint 4. Vyras planuoja i kita kambari issikelt miegot laikinai, kad galeciau parekint nakti mazaja. Buteliuko mes isvis neturim, geria is stiklines arba, jei ne namie, is gertuves. Buteliukai sekimgai vonioj zaidimams naudojami
Fatiga parašė:
Aiskiai, labai aciu! As dieninius taip irgi palaipsniui mazinau, tik viena karta pajutau tempima krutyje. Reik pamazu nuiminet.Stengiuos maitinti nakti tik 2 karta (be uzmigimo), bet, jei noriu ramaus miego, tenka maitint 4. Vyras planuoja i kita kambari issikelt miegot laikinai, kad galeciau parekint nakti mazaja. Buteliuko mes isvis neturim, geria is stiklines arba, jei ne namie, is gertuves. Buteliukai sekimgai vonioj zaidimams naudojami![]()
Na ir šaunu! Mano visos trys ir be soskės užaugo, ir ketvirtą aišku, be jos auginsim
o šiaip va turit dar laiko- ir palaipsniui palaipsniui, step by step taip sakant, ir išeis viskas. Jau didelė mergaitė, tikrai gausis
5 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai