Zhiuli parašė:
Tai nieko. Senoviški kaimo vardai, Vincas, Vacys. Pasiūlė Vincą, prisiminiau Vacį. Man asmeniškai negražūs, bet daug kam patinka
Man irgi negrazus sitie ir net labai ne 😊
Zhiuli parašė:
Tai nieko. Senoviški kaimo vardai, Vincas, Vacys. Pasiūlė Vincą, prisiminiau Vacį. Man asmeniškai negražūs, bet daug kam patinka
Kandapanda parašė:
Vincentas ir Vaclovas. Mano ausiai labai skirtingi vardai. Vidas (Vidmantas), Vladas (Vladislovas), Valdas (Valdemaras) labiau tinkami į kompaniją Vaciui ;) kiekvie…
Vidas, Valdas , Vladas žymiai naujesni vardai, sovietmečiu populiarūs buvę
noriunoriu parašė:
Man Vincas, Vincentas - kaip tik toks solidus, inteligentiskas vardas, kažkaip iškart tokios asociacijos, kaip koks vyras su kostiumu. Nieko kaimiško. Nors tikrai man mažai nepatiko šis vardas, bet dabar gražus.
leila123 parašė:
Man Vincas, Vincentas - kaip tik toks solidus, inteligentiskas vardas, kažkaip iškart tokios asociacijos, kaip koks vyras su kostiumu. Nieko kaimiško. Nors tikrai m…
Nu kad pilni kaimai tų Vincukų lakstydavo. Bet aišku, vardai atgimsta. Kaip mano jaunystėj, niekas nebūtų net įsivaizdavęs, kad populiarus vardas bus Motiejus, turbūt pirštą pasukiotų tada visi, nes nu kaimo glūdumos tas vardas skaitėsi, o va prašau. O tokie tarybiniais laikais populiarūs kunigaikščių vardai, kaip Gediminas, Algirdas, Vytautas visai baigia nunykti. Irgi kas pagalvotų
Zhiuli parašė:
Nu kad pilni kaimai tų Vincukų lakstydavo. Bet aišku, vardai atgimsta. Kaip mano jaunystėj, niekas nebūtų net įsivaizdavęs, kad populiarus vardas bus Motiejus, turb…
Nebuvo nė vieno Vinco pas mus kaime, ir išvis nepažinojau jokio vaiko tokiu vardu. Pas mus kaime tai buvo pilna vaikų :Agnė, Indrė, Kristina, Tomas, bet neatrodo man to kaimietiski vardai.
leila123 parašė:
Nebuvo nė vieno Vinco pas mus kaime, ir išvis nepažinojau jokio vaiko tokiu vardu. Pas mus kaime tai buvo pilna vaikų :Agnė, Indrė, Kristina, Tomas, bet neatrodo ma…
Tai jūs čia apie savo jaunystę kalbat, ne apie senovinį kaimą. Šie vardai yra žmonių, kuriems dabar 30-40 metų. Užtai ir nebuvo Vincų jūsų vaikystėje tarp vaikų, nes tai skaitėsi senovinis vardas. Čia reikia į prodiedukus visokius žiūrėti
Čia kaip pas ką papuola, man Vincas irgi senovinis senovinis "kaimiškas" vardas, o bet tačiau nei mano nei vyro giminėje senelių, prosenelių ir proprosenelių kartose, senelių draugų ir kaimynų rate to vardo nebuvo. Tačiau pažįstu du 35-40 metų Vincus
Aišku, reikėjo prie vardo priprasti, dabar labai natūraliai, gražiai skamba, pirma reakcija buvo - gaila, kad tokį vyrą tokiu vardu pavadino.
Bet taip su visais senosios kartos vardais, išgyvenančiais renesansus, paauglytėje man buvo gaila Jono dėl tokio jo vardo, dabar vardas Jonas jau ir man gražus. Panašiai ir su Motiejum. Iš senųjų vardų man visad patiko Jokūbas, mergaičių - Adelė, Izabelė (mano močiutės ir jos sesės vardai). Tačiau jie visi labai daug kam patiko ir tapo populiarūs. Tikriausiai tik Kazimieras neišgyvena tokio stipraus renesanso, nematau minint.
Dėl tarybiniais laikais paplitusių kunigaikščių vardų - manau tai visai logiška, tai laikais noras pabrėžti tas savo lietuviškas šaknis, prisiminti savos laisvos tautos dydybės laikus ir garsius to meto vyrus. Kai laisvė jau tapo įprasta, normalu, nebėra ir to poreikio.
Chloe8 parašė:
Čia kaip pas ką papuola, man Vincas irgi senovinis senovinis "kaimiškas" vardas, o bet tačiau nei mano nei vyro giminėje senelių, prosenelių ir proprosenelių kartos…
Ne tik Kazimieras negrįžta. Nebėra mažų Petrų, Antanų, Stasių, tų pačių Vacių
Zhiuli parašė:
Ne tik Kazimieras negrįžta. Nebėra mažų Petrų, Antanų, Stasių, tų pačių Vacių
Pazystu ir Stasiuka, ir Petriuka, ir Antana, kuriems dabar iki 5m
16 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
17 testuotojų vertinimai