zosyte-Vilnius parašė:
Dėl probleminių vaikų sunkiai, bet galiu suprast. Bet labai sunkiai. Nes nemanau, kad 4 metis yra beviltiškas.
Dėl paauglio tai ne vaikas priežastis, priežastį parašiau skliausteliuose: "(bet visai ne dėl vaiko, tiesiog neištikimybė, 40mečio krizė vyrui, nesugebėjo pora su tuo susidoroti)". Man ir tai buvo keista, vis tik augino jį labai seniai, bet patys niekad nenorėjo įsivaikinti, duoti savo pavardės. Vis tik šių detalių ilgai nežinojau, ir tikrai bendruose susitikimuose, šventėse atrodė normali šeima, nebuvo kažkokio "netokio" požiūrio, ar elgesio su vaiku, kaip su svetimu. Tiesiog išsivaikščiojo kiekvienas savais keliais, vaiko nei vienas nepasiliko, jei taip galima pasakyti...
Turėjau omenyje, kad labai sunku tikėti laiminga pabaiga, kai dviems draugams teko atiduoti mažus vaikus, ir tai buvo be galo sunku. Čia visuomet pasakojamos laimingos istorijos, ir tai labai puiku - padrąsina, suteikia vilties, gal būt kažkam lengviau apsispręsti, gera matyti gerus pavyzdžius. Tiesiog sakau, kad būna visko. Tikiu, kad tai labai reta, tiesiog sakau, kad reikia į viską žiūrėti be rožinių akinių, ir 99procentų. Realiai grėsmė, kad išdygs kažkas iš biologinių tėvų visad yra...
O dėl to kaip vyko su keturmečiu ir paagliu, tiesiog pasidalinau nuogąstavimais, kad mano aplinkoje visiems, kurie įsivaikino, baigėsi blogai. Žinoma, nesakau, kad taip turi būti kitiems. Tiesiog vien tik tokie pavyzdžiai. Ir manau, kad dažnu atveju vaikai iškelia problemas, kurios galbūt kažkur glūdėjo, paslėptos, ignoruojamos, tai tikrai yra poros išbandymas. Iš šono man atrodė nemažai ir auklėjimo klaidų kad ir su tuo 4mečių, o bet tačiau taip man atrodė iš šono, ir aš pati nebūdama mama, nemanau, kad turėčiau teisę išreikšti nuomonę žinant viską tik teorijoje. Tai buvo toje šeimoje taip, kaip buvo. Vaikas tikrai labai labai probleminis. Nežinau, kaip man būtų pavykę dorotis tokioje situacijoje. Kitavertus, pasiėmus mažiukus, jie auga šeimoje, nėra susivokę, patyrę išgyvenimų tiek kiek didesnieji. Ir gavus skambutį, kad jau galima priimti vaiką į šeimą, didžiausias rūpestis būna buitiniai dalykai - rūbeliai, sauskelnės, mišinukas, vaikiška technika. Pasiėmus didesnįjį iškart be jokių apsipratimų tampi tėčiu/mama ir jau ne tik apie rūbelius reikai galvoti, nėra laiko adaptacijai, pasiruošimui svarbūs pasidaro ne tik buitniai dalykai, ir nors ir yra paskaitos, bet realybė yra realybė. Nesusitvarkė. Tapti mama ir tėčiu 6mėnesių kūdikiui yra viena, 4 metų vaikui - visai kas kita. Tiesiog sakau, kad nei teisiu nei vertinu jų elgesį. Tik šiek tiek nerimauju, kai aplink vien tik tokie pavyzdžiai, ir dalinuosi mintimis. Užteko iš šono stebėti, kaip mylintys tėvai turi atiduoti vaiką vyrui, kuris jam kaip žaisliukas, dabar įdomus, nors kiti buvo neįdomūs, klausimas, kiek dar jis bus įdomus. Niekam niekam nelinkėčiau tokios patirties.